Breaking

Er werd onthuld dat de regent van Centraal Mamberamo een brief ter ondersteuning van de uitbreiding naar president Jokowi . had gestuurd




De verklaring van de regent van Centraal Mamberamo, Ricky Ham Pagawak, die momenteel ook voorzitter is van de Vereniging van Regenten voor de Centrale Hooglanden van Papua, over zijn afwijzing van de verdeling van de provincie in Papua heeft het publiek in verwarring gebracht.

Deze verklaring is in tegenspraak met zijn brief aan president Joko Widodo van 30 december 2021, waarin hij zijn oprechte steun betuigde aan de provincie Central Mountains Papua.

In de brief met het nummer 131/234/Bup-MT/2021 verklaarde Ricky Ham Pagawak dat de Regent en de leiding van de Centrale Mamberamo DPRD ermee instemden om alles wat met de Nieuwe Autonome Regio (DOB) te maken heeft, te ondersteunen, te vergemakkelijken en voor te bereiden in overeenstemming met de wet. Nr. 23 van 2014.

"Hierbij zend ik als regent van Central Mamberamo van harte een aanbevelingsbrief uit om de uitbreiding van de provincie Papua, Central Mountains, de hoofdstad van Wamena, Jayawijaya Regency, in de provincie Papua te steunen", staat in de brief.

Als een vorm van ondersteuning zei Ricky Ham Pagawak in zijn brief dat de regering van Central Mamberamo Regency hulp had voorbereid voor de kosten van het uitbreidingsproces die waren toegewezen vanaf de begroting voor 2020 tot de verdeling van de provincie Central Mountains Papua.

Daarnaast stond in de brief ook dat de centrale regionale regering van Mamberamo de regering van de Jayawijaya-regent steunt bij het voorbereiden van de grond voor de bouw van een nieuwe provinciale hoofdstad door middel van een haalbaarheidsstudie in overeenstemming met de nationale ruimtelijke ordeningsregels.

De officiële brief was niet alleen aan de president gericht, maar ook aan een aantal functionarissen. Onder hen zijn de minister van Binnenlandse Zaken, de coördinerend minister van Politieke, Juridische en Veiligheidszaken, de minister van Financiën, de voorzitter van het Indonesische Huis van Afgevaardigden, de voorzitter van de DPD, de voorzitter van de MPR, de voorzitter van de Commissie II van de DPR, en de gouverneur van Papua.

"We hebben deze aanbevelingsbrief dus correct gemaakt en officieel uitgegeven volgens de eed en belofte van het ambt ...", schreef Ricky Ham Pagawak aan het einde van zijn brief.

De verklaring van Ricky Ham Pagawak toen hij sprak voor een groep mensen die protesteerden tegen de uitbreiding in Kobakma, afgelopen 31 mei, was in tegenspraak met zijn officiële brief aan president Joko Widodo.

"Hoeveel jaar geleden had ik een duidelijke verklaring dat de regent van Centraal Mamberamo de naam voor de verdeling van de provincie verwierp", zei hij in een videoclip die op YouTube circuleert.

Hij beweerde dat hij als leider de aspiraties van het volk zou volgen.

"Als de mensen het willen, dan ik ook. Als de mensen weigeren, weiger ik ook", zei de voorzitter van de Central Mountain Regents Association.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.