Breaking

De provinciale overheid van Papua bereidt een regeling voor voor de ASN-eisen voor de vorming van een provinciale nieuwe autonome regio




De provinciale regering van Papoea zei via het lokale regionale personeelsagentschap dat het momenteel een plan voorbereidt voor de behoefte aan civiele staatsapparatuur (ASN) voor de vorming van een nieuwe autonome regio (DOB) voor de provincie in Bumi Cenderawasih.
 
Het hoofd van het regionale personeelsagentschap van de provincie Papua, Marthen Kogoya, vertelde woensdag aan Antara in Jayapura dat dit werd gedaan om te anticiperen op de oprichting van een nieuwe autonome regio (DOB).
 
"Wij als moederprovincie werden uitgenodigd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri), het Ministerie van Empowerment van Staatsapparatuur en Bureaucratische Hervorming van de Republiek Indonesië (Kemenpan RB) en het Staatspersoneelsagentschap (BKN) om de noodzaak van ASN om OPD-posities in de nieuw geplande provincie in te vullen, "zei hij.
 
Volgens Marthen zijn de ASN-behoeften voor de nieuwe provincie idealiter minimaal 5 duizend tot 10 duizend werknemers voor de Regionale Apparaten Werk Eenheden (SKPD) die later basisdiensten gaan leveren.
 
"Dit cijfer zal echter worden aangepast aan de capaciteiten van de bestaande ambtenaren in de provincie en in het district", zei hij.
 
Hij legde uit dat volgens de regels de SKPD die de basisdiensten leverde, stapsgewijs naar rang en klasse werd gevolgd door de andere technische SKPD's.
 
"Wat zeker is, is dat het bezetten van de tweede, derde en vierde echelons volgens klasse en rang zal zijn, dan zullen we het ook per Papoea Orang Asli (OAP) en niet-OAP in kaart brengen", zei hij.
 
Hij voegde eraan toe dat dit moet gebeuren lang voordat het werd vastgesteld, zodat het geen haast zou hebben als het eenmaal was geratificeerd.
 
"Het in kaart brengen kost tijd, dus alles moet zorgvuldig en goed worden voorbereid", zei hij opnieuw.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/685661/pemprov-papua-tengah-prepare-skema-needs-asn-pemunjukan-dob-provinsi

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.