Breaking

De Jayapura Regency-regering hoopt dat KTNA-leden expertise tonen in het Maros Pre Penas-evenement



De regentschapsregering (Pemkab) van Jayapura, provincie Papua, hoopt dat leden van de Mainstay Farmers and Fishermen Contacts (KTNA) in die regio expertise en vaardigheden kunnen demonstreren in pre-Penas voor vissersboeren in Maros, Zuid-Sulawesi.

Jayapura plaatsvervangend regent Giri Wijayantoro in een persbericht ontvangen door ANTARA in Jayapura, zondag, zei dat de pre-Nationale Week (Pra Penas) KTNA een plek is voor leren, uitwisseling van informatie, ervaringen en het ontwikkelen van partnerschappen en netwerken van samenwerking tussen boeren en vissers .

"Zodat van elk lid van de Jayapura Regency KTNA dat deel uitmaakt van deze delegatie wordt verwacht dat ze hun expertise en vaardigheden op hun respectieve terreinen goed kunnen tonen", zei hij.

Volgens Giri hoopt zijn partij dat via de Pre-Penas KTNA het Jayapura Regency-contingent ervaringen, discussies en overleg kan delen, als een middel om de versterking van lokale grondstoffen voor zelfvoorziening op voedselgebied te versterken.

Evenzo zei de voorzitter van de Jayapura Regency KTNA, Adolf Yoku, dat het evenement een moment was van gedeelde toewijding om lokale voedselproducten te versterken, evenals Jayapura Regency die producten tentoonstelde die veel bezoekers hypnotiseerden.

"We tonen lokale producten op de beursstand (waar) deze kans ook is voor boeren en vissers om van elkaar te leren, vooral om innovatie in het digitale tijdperk te begrijpen, omdat bijna alle teeltgebieden nu nieuwe technologie gebruiken", zei hij.

Volgens Adolf passen KTNA-leden, door nieuwe technologie te begrijpen via Pre Penas, alle opgedane kennis toe om de productiviteit van landbouwgrondstoffen te kunnen verhogen.

Gewoon om op te merken dat het KTNA Pre Penas-evenement zal plaatsvinden van 25 tot 27 juni 2022 vóór de XVI-bijeenkomst van boeren en vissers in heel Indonesië (Penas Tani) in Padang, West-Sumatra in 2023.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/686305/pemkab-jayapura-harap-member-ktna-show-keahlian-dalam-ajang-pra-penas-maros

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.