Breaking

Waarnemend Gouverneur van West Papua Massa's Socialisatie van Speciale Autonomie en DOB



Waarnemend (Pj) Gouverneur van West Papua Paulus Waterpauw zei dat hij het belang van Speciale Autonomie (Otsus) voor Papua en West Papua en de vestiging van nieuwe autonome regio's (DOB) in Papua zal blijven socialiseren. Hij zei dat het regeringsprogramma zijn focus voor het volgende jaar zou zijn.

"We moeten socialiseren hoe belangrijk Otsus is voor de mensen van Papua en West-Papoea. Dan komen er ook nieuwe autonome regio's, zowel op provinciaal als op districts- of stadsniveau. Het is ook belangrijk dat we ons uitspreken", aldus Paulus. zoals geciteerd uit CNN TV-uitzending, vrijdag (13/5).
 
De voormalige Papua-politiechef oordeelde dat speciale autonomie en de oprichting van nieuwe autonome regio's in Papua het armoedeprobleem van de lokale gemeenschap zou kunnen overwinnen.
 
"Dan zijn er dingen die tijdelijk het beleid van de president zijn geworden, zoals extreme armoede. Papoea en West-Papoea staan vandaag op de eerste en tweede plaats", zei hij.

De DPR en de regering zijn overeengekomen om drie nieuwe provincies in Papua uit te breiden. Op 12 april 2022 keurde de DPR drie nieuwe autonome regionale wetsvoorstellen in Papoea goed als een DPR-initiatiefwetsvoorstel.

De drie wetsvoorstellen omvatten het wetsvoorstel voor de provincie Zuid-Papua, het wetsvoorstel voor de provincie Centraal-Papoea en het wetsvoorstel voor de provincie Papua in de centrale hooglanden.
 
Coördinerend minister van Politieke, Juridische en Veiligheidszaken (Menko Polhukam) Mahfud MD zei dat elke provincie een regio met speciale autonomie zou worden.

Aan de andere kant was Paulus' gezag als waarnemend gouverneur eigenlijk beperkt. Er zijn ten minste vier verboden die ze moeten gehoorzamen.

Deze vier zaken zijn geregeld in regeringsverordening van de Republiek Indonesië nummer 49 van 2008 betreffende de derde wijziging van regeringsverordening nr. 6 van 2005 betreffende verkiezing, bekrachtiging van benoemingen en ontslag van regionale hoofden en plaatsvervangende regionale hoofden.

In artikel 132A zijn er vier verboden voor ingehuldigde ambtenaren. Ten eerste is het verboden om werknemers over te plaatsen. Ten tweede het intrekken van vergunningen die zijn afgegeven door eerdere functionarissen en/of het afgeven van vergunningen die in strijd zijn met die welke zijn afgegeven door eerdere functionarissen.

Ten derde, maak een beleid inzake regionale expansie dat in strijd is met het beleid van de vorige ambtenaar. Ten vierde, maak beleid dat in strijd is met het beleid van de regering en het ontwikkelingsprogramma van vorige functionarissen.

Met deze bepaling kon Paul niet ver komen in het maken van een beleid inzake autonomie.
 
Het plan voor de uitbreiding van het Papua-gebied zelf roept veel weerstand op bij omwonenden.

In Jayapura zijn dinsdag (10/5) demonstraties gehouden door bewoners in een aantal gebieden. De politie dreef de demonstratie met geweld uiteen en arresteerde een aantal activisten die tegen de speciale autonomie en de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Papua waren.

BRON: https://www.cnnindonesia.com/nasional/20220513191257-32-796570/pj-gubernur-papua-barat-masifkan-socialisasi-otsus-dan-dob

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.