Breaking

De gebruikelijke leider van Anim Ha ondersteunt de oprichting van de provincie Zuid-Papua



Het hoofd van Anim Ha in Merauke Regency, Mappi Regency, Boven Digoel Regency en Asmat Regency, Papua Paskalis Imadawa sprak zijn steun uit voor de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van de provincie Zuid-Papua. Volgens hem kan de vorming van deze nieuwe autonome regio gerechtigheid brengen in een rechtvaardige ontwikkeling, zowel op het gebied van infrastructuur, infrastructuur als Human Resources (HR).

"Dus wij in Zuid-Papoea lopen ver achter op die rond Jayapura en de bergen. Zelfs onze werknemers, ambtenaren zijn helemaal niet gepromoveerd tot provinciaal niveau", zei Paskalis dinsdag (10/5/2022) in een schriftelijke verklaring.

Hij benadrukte dat de strijd om de nieuwe autonome regio's van Zuid-Papoea te realiseren een lange weg heeft afgelegd en dat er geen woorden zijn om te heroverwegen. Paskalis vertelde ook dat de meeste Papoea's eerlijk en openlijk wilden dat DOB zo snel mogelijk in Papua aanwezig zou zijn.
 
"Wat betreft human resources, met name onderwijs, degenen die genieten van speciale autonomiefondsen (Otsus) onderwijs, er is een doctoraatsprogramma van 1000 in het buitenland voor onderwijs, werd aangekondigd door de gouverneur. Maar degenen die binnenkomen zijn kinderen uit de bergen, kinderen in de buurt Jayapura en kinderen uit Sorong," legde hij uit.

Paskalis onthulde dat de ontwikkeling en verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in Zuid-Papoea in het geheel niet is geraakt. Daarom wil hij dat DOB zo snel mogelijk wordt geëxecuteerd.
 
Zijn partij bevestigde ook dat ze de nieuwe autonome regio's vanuit het Zuiden unaniem hadden gesteund. Paskalis bemoeide zich ook niet met de afwijzing in Centraal Papua, de bergen.

"Laat ze het verwerpen, maar wij doen het niet. Laat u dus niet veralgemenen door hoge functionarissen van de Republiek Indonesië, Papoea's verwerpen DOB. We ondersteunen volledig het bestaan van nieuwe autonome regio's voor een rechtvaardige ontwikkeling," zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de uitbreiding de ontwikkeling in de provincie Papua zou kunnen helpen versnellen.
 
"DOB, vooral het discours over de uitbreiding van de provincie Zuid-Papoea (PPS) moet worden ondersteund omdat het bereik van de provincie Papua erg groot is. Dus met de uitbreiding kan het diensten dichter bij de gemeenschap brengen. En ik denk dat de mensen van Merauke heeft de verdeling van regentschappen en provincies nodig', legde hij uit.

Paskalis hoopt dat de centrale overheid, de regionale regering van Papua en het regentschap Merauke de ontwikkeling direct kunnen stimuleren, zodat het proces van vorming van de provincie Zuid-Papoea snel gerealiseerd kan worden.

"Aangezien Zuid-Papoea breed is, slechts vier districten, denk ik dat als er een uitbreiding van districten of provincies is, dit de welvaart van de mensen zal versnellen. En de mensen in Merauke Regency moeten dit plan accepteren", zei hij.

De aanwezigheid van een nieuwe provincie, vervolgde Paskalis, zou de ontwikkeling gelijkmatig verdelen.

"Zolang we geen provincie worden, zullen Zuidelijke Papua's door de geschiedenis heen nooit gouverneurs en voorzitter van de Papua DPR zijn. Let daar op. Maar als we onze eigen provincie zijn, dan zullen wij Zuid-Papua's zeker zelf regeren. ’, besloot hij.

BRON: https://news.detik.com/berita/d-6070469/ketua-adat-anim-ha-support-pemunjukan-provinsi-papua-selatan

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.