Breaking

Samen met het stadsbestuur van Jayapura houdt Kodam XVII/Cenderawasih een gemeenschapsdienst



Ter herdenking van de 59e verjaardag van Kodam XVII Cenderawasih, hield Kodam VVII/Cenderawasih gemeenschapsactiviteiten met de Papua Police, Jayapura City Government en Community Organizations, Mangrove House Community and Banking rond Taman Imbi, Jayapura City, donderdag 12 mei 2022.

Deze gemeenschapsdienst of schoonmaakactiviteit voor de stad Jayapura werd rechtstreeks geleid door Kasdam XVII/Cenderawasih, brigadegeneraal R. Sidharta Wisnu Graha en opende tegelijkertijd officieel de activiteit die werd gekenmerkt door het verslaan van Tifa. Het werd ook bijgewoond door Widi Hartati, assistent II voor economie en ontwikkeling van het stadssecretariaat van Jayapura.
 
"Op 17 mei 2022 zal Kodam XVII/Cenderawasih de 59e verjaardag van de verdwijning herdenken. We proberen activiteiten uit te voeren in overeenstemming met het programma van het Cenderawasih Militaire Commando XVII. Dit is onze plicht als TNI. Sterker nog, we zullen ons blijven inspannen om Papua vreedzaam, gezond en welvarend te maken. de mensen”, zei Kasdam XVII/Cenderawasih, brigadegeneraal R. Sidharta Wisnu Graha, aan de zijlijn van de dienstverlening aan de gemeenschap voor een aantal journalisten.

De reden voor het uitvoeren van deze activiteiten is omdat ze het idee willen verwerpen dat Papua onveilig, ongezond en de gemeenschap niet welvarend is.

"We hebben dus drie pijlers, namelijk de TNI en Polri en de Papoea-regering, die zal proberen daar verandering in te brengen. Wij TNI/Polri en de lokale overheid zullen ons nooit vervelen en de ontwikkeling van Papua nooit opgeven, want Papua ligt in het kader van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië. Als wij Papua niet bouwen, wie zal het dan wel bouwen, dan is het voor ons onmogelijk om mensen van buitenaf opdracht te geven ons gebied te bouwen”, aldus Kasdam.

Bij die gelegenheid vroeg Kasdam het Papoea-volk om van mening te zijn dat NKRI deel uitmaakt van Papoea en Papoea deel uitmaakt van NKRI.

Daarnaast nodigt Wisnu ook alle Indonesiërs uit, laten we samen bouwen aan Papua, zodat Papua een Papua wordt dat gezond, vredig en welvarend is.

Ondertussen zei assistent II voor de economie en ontwikkeling van het stadssecretariaat van Jayapura, Widi Hartati, die aanwezig was bij de activiteit, dat hij namens de stadsregering van Jayapura de gemeenschapsdienstactiviteiten van het XVII/Cenderawasih Militaire Commando op prijs stelde.

Volgens hem helpt de dienst die wordt uitgevoerd in de vorm van het schoonmaken van de stad Jayapura door het XVII/Cenderawasih Militaire Commando natuurlijk de stadsregering van Jayapura op het gebied van netheid.

Bovendien, zei Widi Hartati, is deze netheid niet alleen de verantwoordelijkheid van alleen de Jayapura City Government

"Dus, wat is het doel van de lokale overheid op het gebied van reinheid, is dat het deel uitmaakt van de basis van gezondheid die in evenwicht zal zijn met welzijn, zolang de gemeenschap gezond is," zei hij.

Om deze reden, voegde Widi Hartati eraan toe, wordt gehoopt dat de gemeenschap bij deze activiteit kan worden betrokken. Niet alleen tijdens deze dienstverlening aan de gemeenschap, maar elke dag wordt van de mensen in Jayapura City verwacht dat ze de netheid van Jayapura City handhaven, zodat het gezicht van Jayapura City schoon en de gemeenschap welvarend zal zijn", besloot hij.

BRON: https://www.pasificpos.com/bersama-pemkot-jayapura-kodam-xvii-cenderawasi-gelar-karya-bakti/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.