Breaking

Overheid optimaliseert ontwikkeling bevestigt Papoea als een integraal onderdeel van de Republiek Indonesië




De overheid blijft de ontwikkeling van verschillende velden in de Papuaregio optimaliseren. Dit beleid is een vorm van staatsaanwezigheid en bewijs van de vastberadenheid dat Papoea een integraal onderdeel is van de Republiek Indonesië.

Tot nu toe zal de Indonesische regering gelijkheid blijven realiseren op het gebied van ontwikkeling, zodat natuurlijk niet alleen de eilanden Java en Bali massaal worden gebouwd, maar alle regio's in Indonesië, inclusief Papoea. Met het optreden van verschillende ontwikkelingen die daar inderdaad op grote schaal zijn doorgevoerd, is dit een concreet bewijs van de regering dat zij partij heeft gekozen voor het welzijn van het Papoea-volk.

Het valt niet te ontkennen dat de provincies Papua en West Papua inderdaad deel uitmaken van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië (NKRI). Dit is in feite direct verklaard en volledig gesteund door een aantal jeugdleiders van de Orang Asli Papua (OAP) die zich in Papoea-Nieuw-Guinea bevinden.

Ze zijn er vast van overtuigd dat Papoea en West-Papoea Indonesische soevereine gebieden zijn. Deze directe vorm van steun werd uitgevoerd door de rood-witte vlag te ontvouwen bij de Indonesische ambassade in Port Moresby, Papoea-Nieuw-Guinea en bijgewoond door Nugraha Kurniawan als plaatsvervangend ambassadeur van Indonesië in Papoea-Nieuw-Guinea.

De steun die wordt benadrukt door een aantal OAP-cijfers is ook een ander bewijs dat buurlanden zoals Papoea-Nieuw-Guinea duidelijk de zeer positieve partijdigheid kunnen zien die de centrale regering heeft ten opzichte van de meest oostelijke regio van de Republiek Indonesië.

Zelfs Sitapay, een van de OAP-figuren die ook aanwezig was bij het evenement, verklaarde stellig dat zijn partij zag dat de regering van Indonesië serieus bezig was met de ontwikkeling van Papua als geheel. Daarom twijfelen de OAP-leiders er absoluut niet aan om alle ontwikkelingsprogramma's die nog worden gepland of die al zijn uitgevoerd door de Indonesische regering in Papua, volledig te steunen.

Een van de beleidslijnen die ook werd genoemd, was de uitbreiding van de bijzondere autonomie van Papua. Voor deze OAP-leiders wordt het programma in feite beschouwd als een zeer positieve impact op de hele Papoea-gemeenschap zelf. We kunnen in ieder geval duidelijk zien dat de bestaande wegeninfrastructuur begint te verbeteren, inclusief de verbetering van de dienstverlening in de gezondheidssector tot het onderwijs.

Bewijs van de ernst van de regering om te blijven luisteren naar alle aspiraties van het Papoea-volk, zoals blijkt uit een ontmoetingssessie die op 25 april is gehouden tussen president Joko Widodo en de leiding van de Papoea-Volksvergadering (MRP) in het Merdeka-paleis, 2022.

Tijdens de bijeenkomst kwamen veel zaken aan de orde, waaronder hun ambities ten aanzien van regionale expansie. In feite zei de coördinerend minister van Politieke, Juridische en Veiligheidszaken Mahfud MD dat uit de onderzoeksresultaten bleek dat maar liefst 82 procent van het Papoea-volk zelf de Indonesische regering vroeg om hun grondgebied uit te breiden. Eigenlijk zijn er ook veel andere regio's die om uitbreiding willen vragen, maar deze keer richt de president zich op het doorvoeren van ontwikkelingen in de oostelijke regio zodat hij deze ambities accepteert.

Bovendien gaf Kurniawan als plaatsvervangend ambassadeur van Indonesië in Papoea-Nieuw-Guinea ook zijn opmerkingen. Volgens hem is het, juist met het bestaan van alle ontwikkelingsprogramma's in de Papua-regio en ook West-Papoea, een zeer geschikt momentum om een waarheid te uiten die daar ook echt gebeurt, niet alleen als schuin nieuws dat gevuld is met acties door separatistische groeperingen en Papoea-terroristen (KST).

Alles bij elkaar laat al dit bewijs zien hoe belangrijk en hoezeer het Papoea-gebied een zorg is geworden voor de regering van de Republiek Indonesië. Er wordt zelfs gezegd dat de president zelf Papua 14 keer heeft bezocht, ook in afgelegen gebieden, in tegenstelling tot bezoeken in andere provincies die misschien maar een paar keer zijn.

De Indonesische regering is zeer serieus bezig met de ontwikkeling van Papua, een bewijs dat Papua inderdaad deel uitmaakt van de soevereiniteit van de Republiek Indonesië. Daarom is volledige steun van de gemeenschap nodig voor verschillende nationale ontwikkelingsprogramma's, zodat de vooruitgang van de Papua-regio direct kan worden gerealiseerd.

BRON: https://www.klikwarta.com/government-optimalkan-pembinaan-unjukkan-papua-section-integral-nkri

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.