Breaking

Papua Volksvergadering steunt het regionale expansiebeleid



De Papua Volksvergadering (MRP) staat volledig achter het beleid van de centrale regering met betrekking tot de uitbreiding en vorming van nieuwe autonome regio's (DOB) voor de provincies Zuid-Papoea, Centraal-Hoogland-Papoea en Centraal-Papoea voor eerlijke, rechtvaardige en inclusieve ontwikkeling.

MRP-lid van de religieuze werkgroep, Dorince Mehue, zei in een verklaring die zaterdag in Jayapura werd ontvangen, dat de steun was overgebracht aan president Joko Widodo tijdens een bijeenkomst in Jakarta, vrijdag (20/5).

"Verschillende discussiepunten die we hebben overgebracht aan de president van de Republiek Indonesië Joko Widodo, waarvan er één volledig het beleid van de president voor lokaal leiderschap in het overgangstijdperk (bijvoorbeeld de waarnemend gouverneur) ondersteunt, die prioriteit geeft aan en toezicht houdt op strategische agenda's voor het versnellen ontwikkeling als een erfenis en mijlpaal voor de ontwikkeling van Papoea's in het leiderschapstijdperk. President Joko Widodo, "zei Dorence.

Hij voegde eraan toe dat de MRP ook de regering steunt en waardeert bij het beheer van Papoea door middel van wet nummer 2 van 2021 betreffende speciale autonomie voor de provincie Papoea en verschillende afgeleide voorschriften.
 
Dit ondersteunt de voorbereiding van een groots ontwerp om de ontwikkeling van Papoea 2022-2041 te versnellen om het vertrouwen van mensen in de staat te versterken, voegde hij eraan toe.

"We steunen ook het versnellen van de ratificatie van het wetsvoorstel voor inheemse volkeren om de rechten van inheemse volkeren in het land Papua te beschermen en te behouden", zei hij.

Met betrekking tot de inspanningen van president Jokowi en de centrale regering om ruimte te scheppen voor communicatie en een humanistische benadering van het Papoea-volk, zei hij dat dit gebeurde in de context van inclusieve sociaal-politieke verzoening om de grondoorzaken van problemen in Papoea in om de humanitaire banden te versterken.

Vrijdag (20/5) werden maar liefst zes leden van de MRP en vier leden van de West Papoea Volksvergadering speciaal uitgenodigd door president Jokowi om elkaar te ontmoeten in het Bogor Palace, West Java, om de oprichting van drie nieuwe autonome regio's in Papoea.

De president nodigde leden van de MRP en de Volksvergadering van West-Papoea uit van elementen van de werkgroep en de gebruikelijke gebieden, samen met hun assistenten, namelijk de Jayapura-regent, de burgemeester van Sorong, de kanselier van de universiteit van Cenderawasih (Uncen), en de Staatsuniversiteit van Papua (Unipa).

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2893221/majelis-rakyat-papua-support-policy-pemekaran-region

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.