Breaking

Otsus wordt geacht het Papoea-volk een kans te geven om prestaties te leveren



Het Bijzonder Autonomie Fonds (Otsus) wordt geacht kansen en mogelijkheden te bieden voor de inheemse Papoea's om prestaties te leveren. De mogelijkheid is om een opleiding in het buitenland te volgen dankzij een beurs van het Bijzonder Autonomie Fonds.

Dit werd overgebracht door de uitvoerend directeur van het Human Studies Institute, Rasminto. Volgens hem zijn er momenteel veel inheemse Papua's die pioniers zijn geworden op het gebied van wetenschap, zowel op lokale, nationale als internationale schaal.
 
"Momenteel zijn inheemse Papoea's pioniers geworden op verschillende wetenschappelijke gebieden, dus de mogelijkheid om Papua geavanceerder te maken is meer open", zei Rasminto in een virtuele discussie getiteld 'Prospective Papoea-ontwikkeling in het nieuwe normale tijdperk', geciteerd op dinsdag 10 mei. 2022.
 
Volgens hem zijn er verschillende prestaties geleverd door inheemse Papoea-zonen. Dit maakt het land trots omdat ze dankzij beurzen van het OTUs Fund in het buitenland onderwijs krijgen.

Rasminto gaf een voorbeeld van deze prestatie, zoals Sherina Fernanda Msen die met succes studeerde aan de Corban University, Oregon, Verenigde Staten.
 
"Sherina is erin geslaagd om de aarde van Cenderawasih en zelfs Indonesië trots te maken, omdat ze magna cum laude afstudeerde", aldus Rasminto.

Sherina studeerde bedrijfskunde in het programma Accounting Leadership and Management. Naast Sherina studeerde Yafeth Werijo, een ander Papoea-kind, ook Ministry Linguistics aan de Corban University, Oregon, VS door de prijs voor beste student te winnen.

Ondertussen studeerden ook verschillende andere Papoea-studenten af met 285 andere afgestudeerden uit verschillende landen, namelijk Janet Theresia Matani, een student met als hoofdvak Gezondheidswetenschappen, Maria Magdalena Pallo, met als hoofdvak Educatie en Intercultureel. Daarnaast zijn er Maria Rosalia Nasadit en Marlina Sorabut, met als hoofdvakken bedrijfskunde, boekhoudkundig leiderschap en managementprogramma.
 
In dit verband waardeert de provinciale regering van Papoea de prestaties van een aantal studenten die met succes in de Verenigde Staten hebben gestudeerd. Bovendien behaalden de meeste Papoea-kinderen bovengemiddelde GPA-scores.
 
Assistent voor het Papua Regionaal Secretariaat in Jayapura, Doren zei dat er minstens 325 Papoea-studenten zijn die liever in verschillende Amerikaanse staten studeren.

"Veel inheemse Papoea-studenten in de VS hebben buitengewone GPA's behaald. Dit doet me wederom niet begrijpen waarom hun GPA hoog is, maar degenen die in Indonesië studeren zijn gedaald", zei Doren Wakerwa, na ontvangst van vertegenwoordigers van de Universiteit van Rhode Island, Verenigde Staten, onlangs dit.

Ook hoopt hij dat alle Papoea-studenten die in het binnenland studeren, het ook goed kunnen doen in het buitenland. Als ze dan terugkeren, kunnen ze bijdragen aan de ontwikkeling van Papua.

BRON: https://www.viva.co.id/amp/berita/nasional/1473459-otsus-diharga-beri-peluang-rakyat-asli-papua-ukir-prestasi

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.