Breaking

Jayapura District Health Office ondersteunt AMAN-congres, bereidt gezondheidsteam voor om malaria te voorkomen




Het Jayapura District Health Office is klaar om het 6e congres van de Indigenous Peoples Alliance of the Archipelago (AMAN) tot een succes te maken, dat zal worden gehouden van 24 tot 29 oktober 2022.

Het hoofd van het Jayapura District Health Office, Khairul Lie, zei dat zijn partij een gezondheidsteam zou vormen om het AMAN-congres te ondersteunen.
 
"We zijn klaar voor de gezondheidssector, waar we later een gezondheidsteam zullen vormen. Dus wat hun gezondheidsdiensten ook nodig hebben, we zijn klaar om te ondersteunen", zei Khairul.
 
Volgens hem zal het team op elke locatie worden geplaatst waar de gasten verblijven, evenals de locatie voor het congres.

"Omdat dit een malaria-endemisch gebied is, zullen we later muskietennetten uitdelen en muggenspray bereiden, evenals een aantal medicijnen voor de gasten", legt Khairul uit.

Deze inspanningen werden gedaan om de overdracht van malaria te voorkomen toen de gasten terugkeerden naar hun gebied van herkomst.

Bovendien, zei Khairul, zal het Jayapura Health Office ook een aantal gezondheidsposten bouwen op elk punt van de congresactiviteit.
 
"Deze post is zo dat als er deelnemers zijn die gezondheidsklachten ervaren, ze direct naar de post rond de activiteitenlocatie kunnen gaan."
 
Ondertussen zal het Jayapura District Health Office voor Covid-19 de implementatie van gezondheidsprotocollen tijdens het congres blijven volgen.

"Dus later zullen we controleren of elke gast die komt, is ingeënt. Dit is gedaan omdat de pandemie nog niet voorbij is, ook al is de regering begonnen te versoepelen om buiten geen maskers te gebruiken", besloot hij.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/05/23/dinkes-kabupaten-jayapura-support-kongres-aman-prepare-tim-kesehatan-to-prevent-malaria

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.