Breaking

De uitbreiding van nieuwe autonome regio's wordt gezien als een kans voor inheemse Papoea-zonen om de regio te leiden




Met de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Papua ligt de kans voor een inheemse Papoea-zoon om de regio te leiden.

Dit werd verklaard door de uitvoerend directeur van het Human Studies Institute (HSI), Rasminto, in reactie op het overheidsbeleid dat nieuwe autonome regio's aanmoedigt om kansen te creëren voor inheemse Papua's menselijke hulpbronnen om leiding te kunnen geven in Papua.

"Het beleid om deze nieuwe autonome regio te vestigen, zal het bestuur van de regering stroomlijnen en zal meer mogelijkheden bieden voor inheemse Papoea's om zich aan hun regio te wijden", zei Rasminto in een virtuele discussie getiteld "Prospective Papoea-ontwikkeling in het nieuwe normale tijdperk" dinsdag (10/5/2020) 2022).
 
Rasminto onthulde de noodzaak van versnelde ontwikkeling in alle sectoren in Papua, om ontwikkelingsgroei en het welzijn van het Papoea-volk op gang te brengen.
 
"We moeten weten dat de Papua Human Development Index (HDI) in 2021 60,62 is of een stijging van 0,18, maar dit cijfer is lager dan in 2019, dat was 60,84 en het laagste van 34 andere provincies. De toestand van Papua's HDI weerspiegelt de noodzaak van versnelde ontwikkeling in alle sectoren", aldus Rasminto.

Rasminto legde uit dat de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio een momentum was om de ontwikkeling in Papua te versnellen.
 
"DOB in Papua is een momentum in het versnellen van de ontwikkeling van het land van Papua, dit zal de Papua's veel meer kansen bieden om programma's te leiden, te beheren en uit te voeren volgens de lokale wijsheid van Papoea en kan de verdeelde regio's aanmoedigen om verder gevorderd op economisch gebied. , onderwijs, gezondheid en de Human Development Index (IPM) worden ook beter", legt de doctoraal alumnus van UNJ's bevolkings- en milieueducatie uit.

Eerder was de vice-voorzitter van het Wetgevend Lichaam (Baleg) van de DPR RI, Achmad Baidowi, voorzitter van de plenaire vergadering van besluitvorming over de resultaten van de harmonisatie van het wetsvoorstel voor de oprichting van drie nieuwe autonome regio's (DOB) voor Papoea om een voorstel worden voor het DPR-initiatief.

De drie nieuwe wetsvoorstellen van Papoea-Nieuw-Guinea zijn het wetsvoorstel inzake de vestiging van de provincie Zuid-Papua, het wetsvoorstel inzake de vestiging van de provincie Centraal-Papoea en het wetsvoorstel inzake de vestiging van de provincie Central Highlands Papua.
 
Bij die gelegenheid vroeg hij de leden van de Wetgevende Raad van de Republiek Indonesië die aanwezig waren op de plenaire vergadering om goedkeuring te vragen voor het ontvangen van het rapport van de Werkcommissie (Panja) over de drie wetsvoorstellen.

"Zo is het Panja-rapport dat voortvloeit uit het wetsvoorstel. Is Panja's rapport acceptabel?” vroeg Baidowi, die ook de vice-voorzitter is van de werkgroep voor de drie nieuwe autonome regio's, in de Baleg Meeting Room, DPR RI, Senayan, Jakarta, woensdag (6/4/2022). "Akkoord", antwoordden de aanwezige Baleg-leden.

BRON: https://jakarta.tribunnews.com/2022/05/10/pemekaran-dob-diharga-buka-peluang-putra-asli-papua-pimpin-area

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.