Breaking

De burgemeester van Sorong noemt de uitbreiding van Zuidwest-Papoea een oplossing om de ontwikkeling te versnellen




Burgemeester van Sorong Drs. Ec Lambert Jitmau, MM moedigt de versnelling van de uitbreiding van de regio Zuid-West Papua (PBD) tot een nieuwe autonome regio (DOB) in de provincie West Papua volledig aan.

Deze stap wordt geacht de ontwikkeling in Papua te kunnen versnellen, met name in het vogelkopgebied.
 
Lambert benadrukte dat nadat het Wetgevend Lichaam (Baleg) van het Indonesische Huis van Afgevaardigden 3 Wetsontwerpen (RUU) had aangenomen met betrekking tot de vorming van een nieuwe provincie in Papua in de wet.
 
De drie wetsvoorstellen regelen de vorming van de provincies Zuid-Papoea, Centraal-Papoea en Centraal-Hoogland Papua.

"Dit is niet de wil van de regenten/burgemeesters van West Papua, maar dit is puur de wil van de mensen, die al bijna 19 jaar strijden, we gaan alleen door en strijden voor de aspiraties van de mensen zelf, en op mei Op 8 december 2018 heeft de gouverneur ons ook bevestigd als het uitbreidingsteam voor PBD-kandidaten", zei Lambert woensdag (11/5/2022).
 
"In principe zijn we in West Papua, Sorong Regency, South Sorong, Maybrat, Sorong City, Tambrauw, Raja Ampat, in totaal zijn we het er sterk mee eens dat deze uitbreiding kan worden uitgevoerd en versneld", vervolgt Lambert.

Hij benadrukte dat de uitbreiding in de provincie West Papua moet worden versneld om versnelde ontwikkeling aan te moedigen, diensten, rechtvaardigheid en welzijn van de gemeenschap te verbeteren en het bestuur te ondersteunen.
 
Gezien de verschillende belemmeringen voor ontwikkeling in West Papua, waarvan er één het brede dekkingsgebied betreft.

Lambert realiseerde zich dat de overheid tot nu toe verschillende inspanningen heeft geleverd om de ontwikkeling in West Papua te ondersteunen, onder meer door verbetering van de infrastructuur, het Special Autonomy Fund (Otsus) en verschillende andere inspanningen.
 
Door het grote gebied van West Papua hebben deze inspanningen echter niet het maximale resultaat opgeleverd bij het bereiken van de doelstelling van maatschappelijk welzijn.

"Met zo'n gebied, leuk vinden of niet, leuk vinden of niet (de uitbreiding moet worden versneld), " legde hij uit.

Aan de andere kant, vervolgt Lambert, heeft de regio West Papua verschillende mogelijkheden die expansie kunnen ondersteunen, zowel in de voedingssector als in andere sectoren.

Bovendien, zei hij, wordt het veiligheidsaspect in het gebied ook als goed onderhouden beschouwd. Daarom moet de uitbreiding in de regio West Papua worden aangemoedigd.

“In de regio Greater Sorong leven we in vrede. En alle mensen in het Land van Papua stemmen in met de verdeling. Omdat Papua een integraal onderdeel is van Indonesië', zegt de burgemeester van Sorong, die ook het hoofd is van het Provinciaal Versnellingsteam voor Uitbreiding van de PBD.

BRON: https://teropongnews.com/walikota-sorong-sebut-pemekaran-papua-barat-daya-solution-menshoring-percepatan-pembinaan/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.