Breaking

Bataljon 136/TS Task Force voert begassing uit om te anticiperen op DHF in Papua



De Organic Raider Battalion Special Unit 136/Tuah Sakti (TS) voerde verneveling of fumigatie uit in Aifat District, Maybrat Regency, West Papua, om te anticiperen op uitbraken van malaria en dengue hemorragische koorts (DHF).

"Dit is een vorm van gezondheidsdienst om de omliggende gemeenschap, vooral in het Aifat-district, te helpen malaria en knokkelkoorts te voorkomen", zei de Organic Raider Battalion Special Unit 136/TS Doctor Letda Ckm Chendy Endriansa in een schriftelijke verklaring ontvangen in Tanjungpinang , Zondag.

Hij zei dat de begassing werd uitgevoerd als een poging om de vroege verspreiding van de Aedes aegypti- en Anopheles-muggen, die malaria en knokkelkoorts kunnen veroorzaken, te voorkomen.
 
Volgens Chendy is Papoea een gebied waarvan bekend is dat het endemisch is voor malaria. In feite, zei hij, waren veel slachtoffers gestorven aan de ziekte veroorzaakt door de anopheles-mug.

"We proberen de verspreiding van malaria en knokkelkoorts te voorkomen en te onderdrukken, vooral tijdens het huidige regenseizoen", zegt Chendy.

Ondertussen zei de commandant van het Special Battalion Raiders Battalion 136/TS luitenant-kolonel Inf. Andi Ariyanto dat de begassing die in de huizen van de bewoners werd uitgevoerd, niet alleen was bedoeld om malaria en knokkelkoorts te voorkomen, maar ook bedoeld was om de problemen van de Aifat District-gemeenschap in de gezondheidssector.
 
"Met de ontsmetting kunnen de gemeenschap, Koramil en Polsek in het Aifat-district malaria- en dengue-uitbraken voorkomen", zei hij.

Maybrat politiechef AKBP Gleen Rooi Molle waardeerde de begassing die werd uitgevoerd door leden van de Special Raider Battalion Unit 136/TS Task Force.

Het hoofd van de politie hoopt dat deze activiteit de eerste stap is van samenwerking bij het helpen van ontwikkeling en veiligheid in het Aifat-district in Kumurkek Village.

"Hopelijk kan deze begassing in de toekomst een nauwe synergie tussen de TNI-Polri tot stand brengen", zei hij.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2867025/satgas-yonif-136-ts-laku-pengasapan-untuk-antansi-dbd-di-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.