Breaking

 Hoaxdreigementen van Papoea-separatistische groepen aan de regering om fouten bij brute acties te voorkomen



Het bericht van president Joko Widodo (Jokowi) aan de TNI-commandant admiraal Yudo Margono om resoluut op te treden tegen Papoea-separatistische groeperingen kreeg een reactie van de West-Papoea-opperbevelhebber Amry, Damianus Magai Yogi. In een geciteerd artikel van thetpn-pbnews.com verklaarde hij dat zijn groep klaar was om te vechten en drong hij er bij de Indonesische regering op aan onmiddellijk vredesonderhandelingen te houden ter voorbereiding van een referendum. Laat volgens hem het Papoea-volk zijn eigen lot bepalen, of krijg te maken met meer verzet van gewapende groeperingen in Papoea.

Aan het einde van de verklaring benadrukte hij dat als president Jokowi niet zou reageren, gebieden die stil waren, zoals Meepago, de wapens zouden opnemen om terug te vechten. Een echt dreigingsmodel moet opnieuw worden onderzocht op zijn motieven. Dit komt doordat Papoea-separatistische groeperingen dit via een aantal vertegenwoordigers van de woordvoerder maar al te vaak uiten als ze in de knel zitten of onder druk staan. Dat wil zeggen, het bestaan van een verklaring die tot bedreigingen leidt, kan een teken zijn dat hun bestaan onder druk staat. Er moet echter nog steeds op deze voorwaarde worden gelet.

Bullshit van de Papoea-separatistische groep claimt controle over het Maybrat-district

Niet ver van de bedreigingsverklaring aan het adres van president Jokowi, beweerde de Papoea-separatistische groep ooit door middel van een verklaring in een video van 3 minuten dat ze beweerden de controle over de hoofdstad van het regentschap Maybrat in West-Papoea te hebben overgenomen. In de video die op 25 december begon te circuleren, werd vermeld dat de guerrillastrijders van de separatistische groep erin geslaagd waren om het Kumerkek-district, Maybrat Regency, te bezetten als de eerste prestatie eind 2022. De verklaring in de video van de TPNPB Operations Commander Kodap IV Sorong Raya, Arnoldus Yancen Kocu verklaarde ook dat hij bereid was de humanitaire agenda van Komnas HAM in Maybrat te verwerpen. Eerder was er een aanbeveling van Komnas HAM dat regionale hoofden van Maybrat en Teluk Bintuni de TPNPB-groep zouden kunnen ontmoeten.

In reactie op deze beweringen zei Daniel Tahi Monang Silitongan, hoofdinspecteur van politie van de regionale politie van West-Papoea, dat zijn partij TPNPB-leden die de controle over het district Maybrat in de provincie Zuidwest-Papoea hadden opgeëist, zou achtervolgen en arresteren. Tot nu toe heeft zijn partij stellig verklaard dat het Maybrat-gebied, inclusief Kisor en andere dorpen, in veilige toestand verkeert. Hij vermoedde dat Arnoldus en zijn leden alleen maar naar de stad gingen om even foto's te maken. De ontkenning van aanspraken op zeggenschap door de separatistische groepering werd ook versterkt door een verklaring van het hoofd Public Relations van de regionale politie van West-Papoea via de politiechef van Maybrat, AKBP Gleen Molle, dat de situatie in de Maybrat-hoofdstad onder controle was, in tegenstelling tot wat eerder was gebeurd. gerapporteerd door Arnold Yancen Kocu.

De figuur van Arnoldus Yancen Kocu is de bedenker van de Hoax Claim to Control the Maybrat Region

In een aantal circulerende mediaverslagen en verhalen wordt vermeld dat de figuur van Arnoldus een belangrijke positie heeft in TPNPB als Operation Commander IV Sorong Raya. De TPNPB-militanten die hij leidde, zouden de actoren zijn van de aanval op 14 projectmedewerkers op de trans-Bintuni-Maybrat-weg, West-Papoea. Afgezien daarvan openden de OPM-soldaten ook het vuur op de arbeiders toen ze probeerden te rennen voor hun leven. Via de OPM-woordvoerder, Sebby Sambum, heeft eens gezegd dat de vier arbeiders die werden gedood werden aangeduid als Indonesische inlichtingendienst. Dit werd echter niet bewezen na kruiscontrole door een aantal partijen.

Hoaxes gooien om fouten te voorkomen

De strategie van het gebruik van hoaxes blijkt naast het uitlokken van publieke onrust ook te worden gebruikt als separatistische groepering en als medium om gemaakte fouten te vermijden. Een aantal reeksen gebeurtenissen zijn onvergetelijke sporen geworden in de manoeuvres van de separatistische groep. Tot eind 2022 zijn er meer dan 40 aanslagen gepleegd door de Papoea Separatistische en Terroristische Groep (KST). Als gevolg van deze brutaliteit vielen veel slachtoffers, niet alleen leden van de TNI/Polri, maar ook uit het maatschappelijk middenveld. Onder hen zijn projectmedewerkers, werknemers, gezondheidswerkers, tot motortaxichauffeurs. Uit de verzamelde gegevens blijkt dat ten minste 41 slachtoffers in 2022 zijn overleden als gevolg van de terreurdaden van KST Papua, van wie er elf lid waren van de TNI/Polri.

Het Joint Regional Defense Command (Kogabwilhan) III corrigeerde ooit een hoax over de dood van drie vrouwen in Puncak Papua Regency die waren neergeschoten door Indonesische militaire officieren. Het nieuws circuleerde vanuit het nieuws van partijdige online media. Het nieuws, dat een hoax bleek te zijn, werd opzettelijk verspreid door een Papoea-separatistische groepering. Strikt genomen zei het Hoofd Informatie (Kapen) Kogabwilhan III, kolonel Czi IGN Suristiawa, dat er geen incident was zoals gemeld. De separatistische OPM-groep, die wordt ondersteund door een politiek en clandestien front, waaronder journalisten, media- en socialemedia-activisten, verspreidt actief hoaxes om de regering in het nauw te drijven. Wanneer OPM-terroristen scholen in brand steken, leraren vermoorden en andere verschrikkingen verspreiden, zwijgen hun aanhangers opzettelijk en geven geen commentaar. De hoax werd ook verspreid door pro-onafhankelijkheid Papoea-activisten met als doel het gezamenlijke TNI-Polri-team te belasteren.

Bij het uitvoeren van de actie zijn er minimaal 2 online media waar de leiders en redacteuren zeer intensief omgaan met de figuur van Veronica Koman als influencer. Elke propaganda die door de media is gepubliceerd ter ondersteuning van de OPM-separatistische groepering, is altijd het onderwerp geweest van zijn tweets op Twitter. Het stimuleren van de mening door middel van hoaxes werd gedaan om de aandacht van het publiek te trekken.OPM-separatistische aanhangers hebben ook laster verspreid over de vernietiging van de Kingmi-kerk, die tot doel heeft kerkelijke gemeenten te provoceren, zowel lokaal, nationaal als internationaal. Een van de factoren achter de hoax-strategie was de urgentie van de positie van de separatistische groep.

Bij een andere gelegenheid verspreidde de woordvoerder van TPNPB-OPM, Sebby Sambom, ook een kwestie waarin stond dat de TNI-Polri bommen gooide naar de dorpen van mensen in Papoea. Volgens zijn bewering viel het apparaat met volle kracht uitgerust met een speciale strijdmacht genaamd het Satan-leger de nederzettingen van de lokale bewoners in Ilaga aan. Er waren 40 luchtaanvallen van TNI-Polri. De aanval werd opgeëist door helikopters. In reactie hierop benadrukte het hoofd van de Nemangkawi Public Relations Task Force, Kombes Pol Iqbal Alqudusy, dat het nieuws bedrog was. Hij deed een beroep op het publiek om deze informatie niet te geloven. Opgemerkt moet worden dat Sebby Sambom een woordvoerder is die niet langer wordt erkend door TPNPB.

Eerder beweerde Sebby Sambom ook dat veiligheidstroepen van TNI-Polri een 17-jarige tiener hadden vermoord. In feite is bevestigd dat de twee leden van de Papoea Separatistische Groep die stierven in een vuurgevecht met de TNI-Polri meerderjarig zijn. Dit werd bevestigd door de Mimika politiechef AKBP I Gustri Era Adinata. Sebby heeft opzettelijk hoaxes verspreid over de dood van een 17-jarige tiener, om een negatieve indruk te wekken van de TNI-Polri.

Papoea's zodat ze niet gemakkelijk worden opgehitst door verklaringen van separatistische groeperingen

Omdat het een manier en een poging is om haar missie uit te voeren, doet de separatistische groep natuurlijk alles om de aandacht van de regering te trekken, zelfs van de internationale gemeenschap. Als informatie- en mediageletterde samenleving is het de verantwoordelijkheid van ons allemaal om kritisch te kunnen zijn en aandacht te hebben voor de manoeuvres van separatistische groeperingen. Zodat in de toekomst geen enkele partij zal worden verteerd door een goedkope kwestie door een groep overlopers die de vrede van onze geliefde Cenderawasih-aarde hebben verstoord.

BRON: https://timenya.online/2022/12/28/hoaks-ancaman-group-separatis-papua-kepada-government-for-berkelit-dari-error-ACT-brutal/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.