Breaking

 West-Papoea UMP 2023 is vastgesteld op IDR 3,28 miljoen



De provinciale loonraad van West-Papoea heeft het minimumloon van de provincie West-Papoea voor 2023 vastgesteld op 3.282.000 IDR, een stijging van 82.000 IDR ten opzichte van het voorgaande jaar.

West Papua UMP 2023 werd dinsdag in Manokwari ondertekend door de waarnemend gouverneur van West Papua, vertegenwoordigd door assistent II voor ontwikkelingseconomie Melkias Werinussa.

Hoofd van de West Papua Manpower and Transmigration Service (Disnakertrans), Frederik Saidui in Manokwari, zei dinsdag dat de UMP voor 2023 met 82.000 IDR was gestegen ten opzichte van 2022, wat neerkwam op 3.200.000 IDR.

"Het is maar licht gestegen, rekening houdend met de gemiddelde consumptie per hoofd van de bevolking in 2022 en andere aspecten zoals inflatie en regionale economische groei", zei Saidui.

Volgens Saidui verwijst de implementatie van de West Papua UMP naar PP 36/2021 betreffende lonen, wat een synchronisatie is van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (BPS).

Er werd gezegd dat de bepaling van de UMP een poging was om de rechten van arbeiders of arbeiders op een fatsoenlijk leven te realiseren, bij de vaststelling van de UMP was het verplicht om door werkgevers aan al hun werknemers te geven.

"Later in de uitvoering zal de dienst Manpower toezicht houden en zelfs klachten ontvangen van werknemers die niet volgens de bepalingen worden betaald", vervolgde hij.

Bovendien zal na de vaststelling van de UMP op het niveau van de provincie West-Papoea ook het minimumloon worden vastgesteld in 13 regentschappen en steden in de provincie West-Papoea.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23061/ump-papua-barat-2023-ditetapkan-sebesar-rp328-juta

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.