Breaking

 Door te leren van de zaak Luke Enembe, worden de Papoea's eraan herinnerd leiders zorgvuldig te kiezen



Veel regiohoofden uit het land Papoea hebben hun politieke loopbaan achter de tralies beëindigd, omdat ze schuldig waren bevonden aan misbruik van volksgeld. Om deze reden herinnerde de voorzitter van de Arso Indigenous People's Association Council, Keerom Regency, Nico Uriager, alle Papoea's eraan om voorzichtiger te zijn bij het kiezen van regionale hoofden, zowel gouverneurs als regenten en burgemeesters in de Pilkada van 2024. Dit zei Nico in Arso, dinsdag (15/11/2022), toen hem werd gevraagd naar zijn reactie met betrekking tot de vermeende corruptiezaak van de gouverneur van Papua Lukas Enembe die momenteel wordt onderzocht en onderzocht door de Corruption Eradication Commission (KPU).

Nico gaf een voorbeeld van de rij regionale hoofden uit Papua in kwestie, namelijk Barnabas Suebu, voormalig gouverneur van Papua en lid van het Indonesische parlement, voormalig regent van Keerom Muhammad Markum, voormalig plaatsvervangend regent van Sarmi Yasina Troce, en momenteel in behandeling bij het Corruption Eradication Committee, namelijk de Papoea-gouverneur Lukas Enembe en Central Mamberamo-regent Ricky Ham Pagawak, die nog steeds op vrije voeten is. “In 2024 zullen veel figuren sporadisch als paddenstoelen uit de grond schieten in het regenseizoen, die regent willen worden, gouverneur willen worden. Ze zullen massaal naar Jakarta trekken om ondersteunende partijen te zoeken. Nadat het misbruik van het budget plaatsvond, begonnen ze hun handen te wassen, weg te rennen, zich te verstoppen”, zei Nico.

Nico herinnerde eraan dat de bevolking van Papua in de Pilkada van 2024 een eerlijke leider moet kiezen. Leiders met een groot hart, die hun verantwoordelijkheid durven nemen als er bevindingen zijn over budgetmisbruik. Vooral de figuur die gouverneur wordt, want de gouverneur speelt een grote rol in het verantwoordelijk zijn voor alle staatsfinanciën die worden verdeeld over het land Papua.

"Dus een leider van het land Papoea moet eerlijk zijn. Dat kan niet, we hebben het al mis, we zijn gaan zoeken naar manieren om de kracht van allerlei vormen en manieren te remmen. Dit kan niet. Zolang je nog Indonesisch staatsburger bent op dit land, word je nog gezocht, vastgehouden, berecht, als je schuldig bent”, aldus Nico. Daarom staat Nico volledig achter het bezoek van de KPK aan Papua om de gouverneur te ondervragen. Omdat de KPK een onafhankelijk orgaan is dat onderzoek doet naar de staatsfinanciën, vooral omdat er zoveel geld naar Papua is gekomen, vooral het Special Autonomy Fund (Otsus).

In het geval van de Special Autonomy-fondsen vroeg Nico de Papuan People's Council (MRP) om ook toezicht te houden op het gebruik en de distributie ervan aan de begunstigden. MRP als culturele instelling, vervolgde Nico, is opgericht ter uitvoering van het mandaat van de Bijzondere Autonomiewet. MRP en Bijzondere Autonomiefondsen zijn dus één pakket.

"Wat het Speciale Autonomie Fonds betreft, heeft de Papoea Volksraad een grote verantwoordelijkheid, omdat het een pakket is met de wet. Wat is onze vraag, eigenlijk moet de MRP (de verduistering van) de Bijzondere Autonomie-fondsen uitleggen, zwijg niet. Zo niet, dan moet ook de MRP worden onderzocht omdat ze misschien allebei (de speciale autonomiefondsen) gebruiken, meestal is dat het geval, "concludeerde hij.

BRON: https://time.online/2022/11/16/12879/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.