Breaking

De provinciale regering van Papua zegt dat drie nieuwe autonome regio's nog steeds speciale autonomiehulp krijgen



De provinciale regering van Papoea (Pemprov) verklaarde dat de drie nieuwe autonome regio's (DOB) nog steeds hulp zullen krijgen bij de voorbereiding van het gebruik van speciale autonomiefondsen (Otsus) voor het fiscale jaar 2023.

Hoofd van het Regionale Ontwikkelingsplanningsbureau (Bappeda) van de provincie Papua, Yohanis Walilo, in Jayapura, zei dinsdag dat zijn partij verplicht is toezicht te houden op en assistentie te verlenen aan nieuwe autonome regio's in districten en steden, zoals vereist door de wet op speciale autonomie, zolang de nieuwe provincie nog niet geformaliseerd is.

"Overal, als er een uitbreiding is, meestal tijdens de overgangsperiode, moet er hulp worden verleend, zoals de planner die alle programma-activiteiten samenstelt en distribueert die door het apparaat moeten worden uitgevoerd", vertelde Yohanis dinsdag aan ANTARA in Jayapura.

Volgens hem is de provinciale regering van Papua nog steeds verantwoordelijk en zal ze de provincies coördineren en werken wanneer de nieuwe provincie is ingehuldigd. Het verbreekt dus niet onmiddellijk de betrekkingen met de moederprovincie, voegde hij eraan toe.

"Dus, wanneer de drie nieuwe provincies worden ingehuldigd, zal het werkgebied van de provinciale regering van Papua worden teruggebracht tot slechts negen regentschappen en steden", legde hij uit.

Daarom heeft hij, zo zei hij, via focusgroepgesprekken (FGD) over de evaluatie van het begrotingsplan voor het gebruik van de ontvangsten van het speciale autonomiefonds in 2023, elk een rol als rijksbestuurder.

"Daarom hopen we dat er door deze activiteiten in de toekomst iets kan worden gedaan voor het welzijn van Papua", aldus Yohanis.

Hij zei dat de discussieprioriteiten voor het fiscale jaar 2023 nog steeds betrekking hadden op onderwijs, gezondheid en infrastructuur. De drie provincies zullen echter verder worden besproken wanneer ze worden gevormd.

De discussie over de evaluatie van het budgetplan voor het gebruik van het speciale autonomiefonds 2023 vond twee dagen plaats in Jayapura, waaraan 29 districten en steden deelnamen.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693677/pemprov-papua-sebut-tiga-dob-tetap-mendapat-pendampingan-otsus


Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.