Breaking

Papoea-studentenconferentie dringt er bij de regering op aan om wetsvoorstel over pasgeborenen en realisatie van speciale autonomie, deel II, goed te keuren




HONDERDEN Papoea-studenten die zichzelf vertegenwoordigden als de Papoea-studentenconferentie hielden een vreedzame demonstratie waarin ze er bij de regering op aandrongen om het wetsvoorstel voor de nieuwe autonome regio (DOB) en de realisatie van speciale autonomie Volume II voor het DPR/MPR RI-gebouw en het ministerie van Binnenlandse Zaken te ratificeren Bureau Zaken, dinsdag (31/5). ).

De actie begon met een oratie voor het DPR/MPR RI-gebouw. "De Papoea-studentenconferentie dringt er bij de DPR op aan om de nieuwe autonome regio's onmiddellijk te ratificeren en Otsus Volume II te steunen", zei de massavertegenwoordiger die de oratie hield.

De demonstratie werd opgevangen door een lid van de DPD RI voor het kiesdistrict West Papua, Filep Wamafma.

“Ik dank u hartelijk voor het overbrengen van uw ambities. We zullen het overbrengen en opvolgen volgens het mechanisme", zei hij voor de massa van de actie.

De massa van actie bracht ook een verklaring van houding over. Ten eerste, verwerp alle vormen van demonstraties tegen de Ratificatie van de Nieuwe Autonome Regio & Duurzaamheid van Speciale Autonomie in Papua.

"We dringen er bij alle elementen en componenten van de Papoea-gemeenschap, zowel de studenten als de gemeenschap, op aan om mee te werken aan het handhaven van de veiligheid en het bevorderen van Papua", aldus het persbericht.

Ze drongen er ook bij de DPR op aan om de nieuwe Autonome Regiowet (DOB) voor 3 regio's (Zuid-Papoea, Centraal-Papoea en Papua-gebergte) onmiddellijk te ratificeren om de eerlijke verdeling van ontwikkeling en sociaal welzijn te versnellen.

Ten derde, het ondersteunen van de voortzetting van de implementatie van Otsus Papua Volume II met de overweging dat de gemeenschap momenteel Otsus-fondsen echt nodig heeft om de problemen op te lossen waarmee het Papoea-volk wordt geconfronteerd, zoals basisbehoeften, onderwijs, gezondheid en ontwikkeling van de gemeenschapssector. Papoea Speciale Autonomie moet onmiddellijk worden geïmplementeerd met voorschriften ten behoeve van het Papoea-volk, niet op basis van de belangen van ambtenaren van de regionale regering van Papoea.

Ten vierde, Papoea-functionarissen, politici en intellectuelen vragen om geen misbruik te maken van de componenten van studenten, massaorganisaties en de gemeenschap om actie te ondernemen tegen de ratificatie van het nieuwe wetsvoorstel voor de autonome regio en de duurzaamheid van Papua Special Autonomy Volume II.

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken werd de menigte ontvangen door de vertegenwoordiger van het Directoraat-generaal Politiek en Algemeen Bestuur van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Timothy.

"We accepteren de ambities van de jongere studenten en we zullen onmiddellijk gevolg geven", zei hij.

De verantwoordelijke voor de actie, Moyteur Boimasa, heeft ook een persbericht met een verklaring overhandigd aan de vertegenwoordigers van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De regering en de DPR zijn momenteel bezig met het opstellen van drie wetsontwerpen (RUU) betreffende de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Papua, die naar verwachting in juni 2022 voltooid zullen zijn. De drie wetsvoorstellen betreffen de oprichting van de provincie Zuid-Papoea, het wetsvoorstel inzake de vorming van de provincie Centraal-Papoea en het conceptwetsvoorstel betreffende de oprichting van de provincie Centraal-Papoea.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.