Breaking

Waardering voor de prestaties van de Papoea-ontwikkeling in het Jokowi-tijdperk



President Jokowi maakt zich grote zorgen over Papua, aangezien de regio zich blijft ontwikkelen, zowel op het gebied van infrastructuur als menselijk potentieel. De gemeenschap waardeert de verschillende ontwikkelingsprestaties in Papua die naar verwachting de vooruitgang van de Cenderawasih-aarde zullen versnellen.

Vroeger had Papua een licht negatief imago en waren er nog gewone mensen die dachten dat het maar een wildernis was. Dit alles omdat Papoea pas in de jaren zestig tot de Republiek Indonesië toetrad, ook vanwege het centralisatiebeleid in het New Order-tijdperk waardoor het oostelijk deel van Indonesië weinig aandacht kreeg. Sinds het hervormingsbevel is het echter vervangen door decentralisatie en gelijke verdeling van elke regio in de Republiek Indonesië.

Om Papua te ontwikkelen is natuurlijk niet alleen een maand of twee maanden voldoende. Tijdens het bewind van president Jokowi in bijna twee perioden waren de resultaten op het gebied van ontwikkeling in Papoea echter zeer positief. Dit vanwege de grote zorg van president Jokowi voor het Papoea-volk.

De speciale staf van de minister van Transport voor Economische Zaken en Transportinvesteringen, Wihana Kirana Jaya, verklaarde dat de ontwikkeling van transportfaciliteiten in de transportsector nog steeds de zorg van de regering is, via het ministerie van Transport. Het ministerie van Transport gaat een luchthaven bouwen, vooral in het bergachtige gebied van Papua omdat de mensen nog steeds afhankelijk zijn van luchtvervoer.

Momenteel zijn er 389 luchthavens in de Papua-regio en er zullen er meer worden toegevoegd. De reden is dat de Papua-regio zeer uniek is, bestaande uit bossen, heuvels, vlaktes en bergen. Zodat de toegang tot de bergen alleen per vliegtuig kan.

Naast de aanleg van luchthavens heeft ook de aanleg van wegen prioriteit. Momenteel is de Trans Papua Road voltooid en rechtstreeks ingehuldigd door president Jokowi. Deze weg is inderdaad gemaakt voor de vlotte mobiliteit van de Papoea's en ze kunnen er met de motor of auto overheen. Niet alleen lopen over het pad dat relatief moeilijk te doorbreken is.

President Jokowi heeft het vervoer over land inderdaad gemakkelijker gemaakt omdat het een positief effect kan hebben op de economie van het Papoea-volk. Naast het verkorten van de reistijd zal er efficiëntie zijn waardoor transportkosten worden bespaard. Als er een weg is, zal de afhankelijkheid van luchtvervoer geleidelijk afnemen, waardoor mensen geld besparen.

De handelaren die het meest profiteren van de gemakkelijke toegang tot vervoer over land, zijn handelaren omdat ze goederen soepel kunnen verzenden en tegelijkertijd kosten kunnen besparen. Wanneer de transportkosten kunnen worden verlaagd, kunnen de prijzen van basisbehoeften en andere goederen worden verlaagd. Als gevolg hiervan profiteert de gemeenschap ook omdat ze een meer betaalbare prijs krijgen, indien mogelijk, bijna hetzelfde als in Java.

De aanleg van een toegangsweg in het tijdperk van president Jokowi verdient waardering omdat hij nadenkt over de langetermijneffecten. Niet alleen mobiliteitsgemak maar ook gereduceerde prijzen. Het is geen geheim dat de prijs van goederen in Papua erg duur is, vele malen hoger dan op Java. Met de opkomst van het vervoer over land wordt echter gehoopt dat het zal afnemen, zodat het welzijn van de mensen welvarend zal zijn.

Ontwikkeling in het tijdperk van president Jokowi is niet alleen in de vorm van fysieke ontwikkeling, maar ook in menselijke hulpbronnen. Dit gebeurt door het verstrekken van speciale autonomiebeurzen (Otsus) zodat de zonen van Papua hun opleiding kunnen voortzetten tot op universitair niveau. Het is te hopen dat ze met een bachelordiploma een betere baan krijgen en het salaris is ook goed.

De gemeenschap waardeert de prestaties van Papua's ontwikkeling in het tijdperk van president Jokowi. Papua is veranderd in een prachtig ultramodern gebied en besteedt nog steeds aandacht aan de veiligheid van het milieu. Papoea heeft veel potentie voor natuurlijke hulpbronnen en toerisme, dus het is logisch dat er verder gebouwd moet worden, zodat ook de mensen er baat bij hebben. Infrastructuurontwikkeling blijft werken in het voordeel van de gemeenschap.

BRON: https://hariandewata.com/mengapresiasi-cepatan-pembinaan-papua-di-era-jokowi/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.