Breaking

Vooruitlopend op de gelijktijdige Pilkada willen wetgevers vreedzaam Papua



Robert J Kardinal, lid van het DPR (Dapil) kiesdistrict van West Papua, moedigt de oplossing van het Papua-probleem op vreedzame wijze aan. In het bijzonder bij de behandeling van de zaak van de verklaring van de United Liberation Movement for West Papua of de United Liberation Movement for West Papua (ULMWP) onder leiding van Benny Wenda.

Robert herinnerde eraan dat een gunstige en vreedzame politieke situatie moet worden gehandhaafd in de aanloop naar de gelijktijdige regionale verkiezingen op 6 december.

"Laten we samenwerken om ervoor te zorgen dat wat er in Papua en West Papua is gebeurd, goed kan worden afgehandeld, zodat de regionale verkiezingen veilig verlopen." Overigens ben ik net uit West Papua aangekomen.

Mensen zijn allemaal enthousiast, passen gezondheidsprotocollen goed en ordelijk toe ', vroeg hij gisteren in Jakarta.

De problemen in de twee jongste provincies van Indonesië, zei Robert, verdienen inderdaad serieuze aandacht.

Elk beleid dat wordt gevoerd door de overheid, TNI en Polri dient echter vreedzaam, meetbaar en in overeenstemming met bestaande wet- en regelgeving te worden uitgevoerd.

"Ik denk dat er geen andere manier is, speciale autonomie is de beste oplossing voor de ontwikkeling van Papua in de toekomst", zei de politicus die vier termijnen in de DPR heeft gediend, namens West Papua.

Daarom hoopt de voormalige voorzitter van de Golkar-fractie dat de regering en het parlement de discussie over de herziening van wet nummer 21 van 2001 betreffende de speciale autonomie voor Papoea, die in 2021 zal eindigen, onmiddellijk kunnen afronden.

Hij vroeg echter om de discussie over de wet in de DPR te baseren op de aspiraties van het Papoea-volk.

Hij is er zeker van dat als de dialoog en de aspiraties van mensen wijd open zijn, de speciale autonomiewet een oplossing kan zijn voor de problemen die zich vaak voordoen op deze Cendrawasih-aarde.

Robert moedigde de regering aan om de deur te openen voor een zo breed mogelijke dialoog met alle elementen van de samenleving in Papua over de herziening van de Papua Special Autonomy (Otsus) -wet.

Deze dialoog is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de herziene resultaten echt voldoen aan de hoge ambities van het Papoea-volk.

"De huidige Papua Special Autonomy Law, de specificiteit ligt tussen bestaand en niet-bestaand. Daarom is dialoog erg belangrijk ”, zei hij.

Bovendien, vervolgde Robert, is de situatie in Papoea behoorlijk aan het opwarmen omdat veel mensen, traditionele leiders, religieuze leiders, jeugdleiders de speciale discussie over autonomie afwijzen, sommigen vroegen zelfs om een ​​referendum.

Papoea's staan ​​tenslotte open voor een dialoog, ”vervolgde de algemeen penningmeester van de Central National Leadership Council (Depinas) van de Indonesian Self-Help Employee Organization (SOKSI).

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.