Breaking

het hockey van Oost-Kalimantan vertrouwt niet op hockey in PON 2021

 



Het hockeyteam van Oost-Kalimantan begon hun succesvolle pad naar PON XX Papua. Waar ze volgend jaar gretig willen trouwen met de gouden medaille van het heren- en damesteam. Het is een moeilijke missie, want Papua is de gastheer. Heeft ook grote kracht in de hockeysport.

Beseffen dat de missie van het trouwen met goud niet gemakkelijk is. Het hockeyteam van Oost-Kalimantan hield zijn ritme vast tijdens de pandemie. Blijf actief oefenen, ook al kun je het hockeyveld in het Madya Sempaja Stadium-complex niet gebruiken. En tijdelijk overgestapt naar het voormalige vliegveld Samarinda Temindung.

Tegen de jaarwisseling begonnen de hockeyteams voor heren en dames de rijen te sluiten. De kernspelers zijn op twee punten verzameld. Namelijk in het Aji Imbut Tenggarong Stadium en PPU Stadium sinds 3 december 2020. De heren- en damesteams bevatten elk 18 spelers. Onderging een reeks fysieke tests. Voor begin 2021 beginnen we met een intensievere trainingsfase in technieken en tactieken.

In de eerste sessie was de fysieke test die werd uitgevoerd een sprint van 400 meter. Met een bepaalde tijdmaat. Gevolgd door de tweede sessie met een balke-test of een duurtest van 15 minuten.

Ook al hadden aan het begin van het jaar alle PON-atleten al fysieke tests gedaan. Die wordt direct gecontroleerd door het technisch adviseursteam KONI Kaltim. Gezegd door de East Kalimantan hockeycoach, Syaharudin. Dit eerste testprogramma is een overgangsactiviteit na een paar dagen rust vanwege de pandemie. Als maatregel later het trainingsprogramma in 2021 onder ogen zien. Zodat het trainingsmateriaal in de toekomst zal worden geprogrammeerd volgens de doelstellingen die zijn berekend door het coachingsteam.

"Alhamdulillah, alle atleten waren in goede staat, het materiaal van gisteren was goed gedaan. Er zijn verschillende opmerkingen die we hebben samengevat, geen probleem. In de toekomst zullen we het geleidelijk verbeteren, "zei hij.

Volgens het toezicht van de coach zijn alle spelers ook in een redelijk goede fysieke conditie. Iedere atleet voert regelmatig een fitness- en uithoudingsprogramma uit. "De resultaten van de conditietest, de meting van het fysieke uithoudingsvermogen van gisteren. Alhamdulillah, het advies van de coach werd opgevolgd, "voegde hij eraan toe.

Ondertussen. Kaltim senior hockeyspeler, Abdul Rahman. Ik hoop echt dat Stadoun Madya Sempaja weer geopend kan worden. Omdat de trainingslocatie voor het hockeyteam van Oost-Kalimantan er is. Hoewel hij zich ook bewust is van de pandemische toestand die pas kan worden voorspeld wanneer deze zal verdwijnen.

“Eigenlijk willen we heel graag binnenkort terug kunnen naar het Madya Stadion. Daar kunnen we maximaal trainen. Omdat de voorzieningen inderdaad voldoende zijn. Dat is een beetje een obstakel voor onze training, ”zei hij.

In het Madya Sempaja Stadioncomplex is een speciaal hockeyveld voorzien. Een als oefenterrein. Nog een voor het speelveld. Met de grootte van het veld en andere uitrusting zoals het doel, is deze aangepast aan de standaard van hockeyveld. En dat is het enige meest representatieve veld in Oost-Kalimantan. Ondertussen, sinds Oost-Kalimantan enkele maanden geleden een lockdown heeft geïmplementeerd. Alle sportfaciliteiten zijn gesloten. Sommige sporten zoals hockey, boogschieten, handbal en andere. Die is daar al gevestigd. Gedwongen te evacueren om op een andere plaats een alternatieve oefenplaats te vinden.

Toch. Rahman begrijpt ook de omstandigheden en situaties die zich voordoen. Elke speler kent de gevolgen van deze pandemie maar al te goed. Hij vroeg zich echter ook af hoe lang hun trainingslocatie gesloten zal zijn. Zeker nu het het nieuwe normale tijdperk is binnengegaan. Dit betekent dat alles nog kan door het uitvoeren van het gezondheidsprotocol zoals aanbevolen door de overheid en het COVID-19 Team.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.