Breaking

OPM begrijpt de geschiedenis niet

OPM begrijpt de geschiedenis niet

Het bestaan ​​van problemen op de Aarde van het Paradijs creëerde zijn eigen problemen in de context van het begrijpen van nationalisme voor de soevereiniteit van de Republiek Indonesië. De geschiedenis meldt dat het begin van de problemen die zich voordeden in Papoea omdat er verschillen waren tussen de Indonesiërs en de Nederlanders in de Ronde Tafelconferentie (KMB) eind 1949.

In deze onderhandelingen hebben de Indonesiërs en de Nederlanders geen overeenstemming bereikt over de soevereiniteit van Indonesië. Om het dekolonisatiebeleid van de Nederlandse regering aan te pakken, heeft president Soekarno daarom het Tri People's Command (Trikora) geïnitieerd, zodat Nederland op 15 augustus 1962 de overeenkomst van New York heeft ondertekend, die de overdracht van het bestuur in West Irian aan de United Nation Temporary Executive Authority (UNTEA) om 10 uur omvatte Oktober 1962, en uiteindelijk op 1 mei 1963, heeft UNTEA West Irian overgedragen aan Indonesië.

Op basis van de resultaten van de ondertekening is Indonesië verplicht om de bepaling van de mening van het volk (PEPERA) uit te voeren, die op zijn beurt overeenkomt met de resultaten die de Algemene Vergadering van de VN via resolutie nr. 2504 (XXIV) op 19 november 1969. Zo is Irian Jaya sindsdien in het perspectief van het internationale recht officieel het grondgebied van de Republiek Indonesië (NKRI) geworden.

Echter, Papuaanse nationalistische kaders die voorheen de Nederlandse regering nodig hadden, probeerden de organisaties of verenigingen van West Irian te overtuigen om kracht te verzamelen in de vorm van ondergrondse bewegingen, gericht op vechten voor Papua of Irian Jaya ongeacht de Nederlandse regering en de Indonesische regering. Dit kwam tot uiting in de rebellie van de Free Papua Movement (OPM) die op 26 juli 1965 begon, onder leiding van sergeant Major Permanes Ferry Awom (voormalig lid van het Papua / Papua Vrijwilliger Bataljon Bataljon Vrijwillegers Corps / PVK) gecreëerd door de Nederlanders.

Sinds de oprichting heeft de OPM vaak militante acties uitgevoerd als onderdeel van een opstandpoging gericht op het willen scheiden van de Unitaire Republiek Indonesië, wat uiteindelijk heeft geleid tot veel slachtoffers van zowel burgers als militairen. OPM probeert zelfs de internationale gemeenschap te propageren om de vrije West-Papoea-beweging op verschillende manieren te ondersteunen, zoals een van de OPM-vertegenwoordigers, Benny Wenda, die altijd de kwestie van mensenrechtenschendingen in het land Papua naar voren brengt.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.