Breaking

Blij dat studenten uit Papua Hinterland boeken krijgen

Blij dat studenten uit Papua Hinterland boeken krijgen

Moeilijke toegang tot boeken en het hebben van weinig leraren op school waren enkele van de redenen waarom Neas Wanimbo (25) en twee van zijn vrienden de Hano Wene-bibliotheekgemeenschap oprichtten.
.
Misschien is dit soort geletterdheid gemeenschap uitgevoerd door veel sociale activisten in verschillende grote steden in Indonesië. Vrijwilligers verzamelen meestal boekdonaties en delen deze vervolgens met entiteiten die het meest nodig hebben.
.
Hetzelfde wordt gedaan door Hano Wene. De volgende uitdaging voor Hano Wene is echter anders: de collectie boeken uit Jakarta, als locatie voor een donatiecollectie, naar het binnenland van Papua brengen.
.
Omdat het verspreiden van de boekencollectie niet alleen enorme kosten vereist, maar ook de volharding van de vrijwilligers. Het interieur van Papoea kan alleen worden betreden door off-road auto's en sommige moeten zelfs lopen.
.
Momenteel voert de regering een politieke benadering met Papua's door middel van infrastructuurontwikkeling. Terwijl naast infrastructuur de toegang tot onderwijs voor Papua's, met name die in het binnenland, niet minder belangrijk is om op te letten.
.
Eerder had het ministerie van Onderwijs en Cultuur (Kemendikbud) het secretariaat voor de versnelling van Papua en West Papua Education Development ingehuldigd bij het kantoor van het Papua Quality Assurance Agency (LPMP), in Kota Raja, Jayapura, Papua.
.
Dit is belangrijk om de verbetering en gelijkmatige verdeling van de kwaliteit van het onderwijs in Papoea en West-Papoea te versnellen. Vanwege het gebrek aan betere toegang tot onderwijs, ook gevoeld door scholen in een van de binnenlanden van Papoea, precies in Tangma Village, Yahukimo Regency.
.
Om naar Tangma te komen, moet je twee keer een vliegtuig nemen, van Jakarta naar Sentani en vervolgens een ander vliegtuig naar Wamena. Bovendien kan Tangma Village alleen worden gepenetreerd door offroad-auto's of andere manieren door 10 uur te lopen, zoals meestal wordt gedaan door lokale bewoners.
.
De moeilijkheid om toegang te krijgen tot de weg naar Tangma is vergelijkbaar met het prachtige berglandschap en de warmte van de gastvrije schoolbeheerders. Helaas had post-geweld in Wamena op dat moment een impact op de veiligheid en waakzaamheid van bewoners rond Tangma.
.
Zei directeur van YPPGI Elementary School Anike Tenouye (37), alle scholen in Wamena en Yahukimo waren tijdelijk gesloten om veiligheidsredenen en zullen begin 2020 weer actief zijn. Sommige studenten uit een meer afgelegen interieur kiezen er ook voor om bij hen thuis te blijven.
.
Typisch, zei Anike, ongeveer 400 studenten waren druk aan het spelen op het schoolplein en verdrongen de kamer met planken. Toch waren sommige van de overgebleven studenten, lokale jongeren en schoolbestuurders enthousiast toen de groep arriveerde met zakken met boeken.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.