Breaking

Pemkab Biak Numfor anticipeert op de economische crisis met lokale voedselzekerheid



De districtsregering van Biak Numfor, Papua probeert te anticiperen op inflatie en de economische crisis door lokale voedselzekerheidsprogramma's voor mensen in verschillende dorpen en districten/districten te versterken.

"De regionale economische beleidsstrategie is bedoeld om een wereldwijde crisis te voorkomen door de landbouwsector te intensiveren voor de voedselzekerheid van de lokale gemeenschap", zei Biak-regent Herry Ario Naap in Biak, zaterdag.

Herry zei dat het voedselzekerheidsprogramma met lokale wijsheid dat klaar is om uitgevoerd te worden het planten van een miljoen zaden van chili, taro, sago, pokem (een soort tarwe) en sperziebonen is.

De gelederen van het agrarische voedselzekerheidsbureau hebben ook chilizaden, sperziebonen en meststoffen voorbereid om het regionale beleid te ondersteunen om op de voedselcrisis te anticiperen.

Hij hoopt dat anticipatie door lokale belanghebbenden samen uit te nodigen de dreiging van een economische crisis in 2023 kan overwinnen.

"Als het lokale voedselzekerheidsprogramma, geïntensiveerd door de Biak Numfor Regentschapsregering, succesvol is en wordt genoten door de bewoners, dan zal de voedselcrisis geen impact hebben omdat alle voedselbehoeften van de bewoners al beschikbaar zijn", hoopte hij.

Momenteel heeft de landbouwsector voor voedselgewassen en visserij een overvloed aan potentieel voor afgelegen dorpen, zodat de omstandigheden voldoende zijn om de dreiging van een voedselcrisis het hoofd te bieden.

Wat betreft andere programma's die ook in 2023 worden voortgezet, heeft Herry ervoor gezorgd dat een daarvan in de vorm van directe geldelijke hulp is aan begunstigden uit verschillende dorpen en districten.

"De regentschapsregering van Biak Numfor heeft regionaal beleid voorbereid om te anticiperen op de wereldwijde economische crisis", zei hij.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694457/pemkab-biak-numfor-ananti-krisis-ekonomi-dengan-ketahanan-pangan-lokal

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.