Breaking

KSP zegt dat de versnelling van de ontwikkeling van Papua een rol speelt bij de lokale cultuur



Het Presidentieel Stafbureau (KSP) zei dat bestuur gebaseerd op de lokale Papoea-cultuur een belangrijk onderdeel is bij de implementatie van Presidentiële Instructie (Inpres) nr. 9 van 2020 betreffende de Versnelling van de Papoea-ontwikkeling.

"President Joko Widodo's richtlijnen met betrekking tot presidentiële instructie 9/2020 en wet nummer 2 van 2021 die de speciale autonomie (otsus) in Papoea vernieuwen, verplichten nieuwe en duurzame systemen, ontwerpen en manieren van werken bij de ontwikkeling van de Papua-regio, onder meer door een culturele benadering en het optimaliseren van digitale technologie”, zei plaatsvervangend V presidentiële stafchef Jaleswari Pramodhawardani in een verklaring die vrijdag in Jakarta werd ontvangen.

Jaleswari zei dit vrijdag tijdens een coördinatievergadering tussen ministeries en niet-ministeriële overheidsinstellingen (K/L) en maatschappelijke organisaties in het Bina Graha-gebouw, Jakarta, om culturele strategieën en de rol van digitale geletterdheid bij het versnellen van Papoea te bespreken. welzijnsontwikkeling.

"Er is een paradigmaverschuiving aan de gang waarbij een culturele benadering waarbij de rol van inheemse Papoea's een prioriteit wordt, wordt. KSP ziet goede voorbeelden van de basis, die K/L, als ze samenwerkt met ontwikkelingsprogramma's, strategischer zal zijn en de welzijnsontwikkeling in Papua zal versnellen zoals waar we samen op hopen", zei Jaleswari.
 
Bij dezelfde gelegenheid zei de directeur-generaal (Dirjen) van Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Onderzoek en Technologie (Kemdikbudristek) Hilmar Farid dat de culturele benadering bij het versnellen van de ontwikkeling van Papua eigenlijk was vervat in het Nationale Medium 2020-2024. Term Development Plan (RPJMN) en presidentiële instructie nr. 9 van 2020 zeer uitgebreid.

Daarom moeten programma's om inheemse volkeren mondiger te maken door middel van digitale, culturele en economische geletterdheid worden geïntensiveerd om de economische cyclus te stimuleren in overeenstemming met de kenmerken en rijkdom van de regio.

"Het potentieel van Papoea, dat zich in de vorm van bioculturele diversiteit bevindt, namelijk de combinatie van diversiteit van natuurlijke en culturele hulpbronnen bij de verwerking ervan, wordt kracht. Beheer van hulpbronnen op basis van lokale, contextuele en rechtvaardige wijsheid zal de sleutel zijn tot het versnellen van de welvaartsontwikkeling in Papua," zei Hilmar.

Momenteel heeft het Ministerie van Communicatie en Informatica (Kominfo) via het BAKTI-programma 4G-torens voor basistransceiverstations (BTS) gebouwd op verschillende punten in Papoea en heeft het geoptimaliseerd gebruik gestimuleerd in synergie met verschillende culturele en digitale alfabetiseringsprogramma's.

Het Village and Regional Empowerment Initiative Agency (BP2DK), dat een vertegenwoordiger is van maatschappelijke organisaties, heeft ook onthuld dat het verschillende programma's heeft ontwikkeld op basis van culturele en digitale geletterdheid, zoals het samenwerkingsprogramma voor mariene toerisme bij gastgezinnen in toeristische gebieden en de verwerking van cacao in dorpen met potentieel voor cacaoplanten.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/3236625/ksp-sebut-percepatan-pembinaan-papua-libatkan-kekulturan-lokal

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.