Breaking

 KPK roept twee getuigen op in de vermeende omkopingszaak van Lukas Enembe



De Corruption Eradication Commission (KPK) heeft twee getuigen opgeroepen in het onderzoek naar gevallen van vermeende omkoping en fooien in verband met werk of projecten afkomstig van de APBD van de provincie Papoea.

De twee getuigen zijn medewerkers van PT Anugrah Valasindo Kriswanto en medewerkers van PT Mulia Multi Remittance/Mulia Multi Valas Roby. Beiden staan gepland voor onderzoek naar de verdachte Papoea-gouverneur Lukas Enembe (LE).

"Het getuigenverhoor van vandaag voor verdachte LE. Verhoor in het rood-witte gebouw van de KPK, Jakarta", zei KPK-hoofd van de rapportageafdeling Ali Fikri dinsdag in Jakarta.

De KPK moet de status van de verdachte, Lukas Enembe, nog officieel bekendmaken. Wat betreft de publicatie van zaakconstructie en verdachten, deze zal worden uitgevoerd wanneer gedwongen pogingen zijn gedaan om de verdachte aan te houden of vast te houden.

Tijdens het onderzoek naar de zaak heeft het onderzoeksteam van de KPK Lukas Enembe opgeroepen voor ondervraging in zijn hoedanigheid van getuige op het hoofdkwartier van de Papua Mobile Brigade Command, maandag (12/9). Lukas Enembe was echter niet aanwezig.

Vervolgens heeft de KPK ook Lukas Enembe opgeroepen om maandag (26/9) als verdachte te worden ondervraagd in het rood-witte gebouw van de KPK, Jakarta. Betrokkene is echter ook wegens ziekte niet verschenen en heeft een behandelingsbrief naar Singapore gestuurd.

Het KPK-onderzoeksteam ontmoette ook Lukas Enembe in zijn woning, Jayapura City, Papua, donderdag (3/11). voor het onderzoeken van zaken.

Daarnaast heeft een team bestaande uit KPK-artsen en de Indonesische Artsen Vereniging (IDI) ook kennis gemaakt met Lukas Enembe voor een medische keuring.

Ook heeft de KPK verschillende bewijsstukken in beslag genomen in het onderzoek naar de Lukas Enembe-zaak. Ten slotte nam de KPK documenten met betrekking tot de zaak in beslag, elektronisch bewijsmateriaal, financiële gegevens, contant geld in roepia en goudstaven van huiszoekingen op twee locaties in Jakarta, namelijk het huis van Lukas Enembe en een appartement.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/3244933/kpk-panggil-dua-saksi-case-dugaan-suap-lukas-enembe

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.