Breaking

 KPK onderzoekt vermeende verkoop en aankoop van transacties in vreemde valuta in de zaak Lukas Enembe



Onderzoekers van de Corruption Eradication Commission (KPK) onderzoeken de vermeende transactie van het kopen en verkopen van vreemde valuta door verdachte Lukas Enembe. Het onderzoek naar de aantijgingen werd uitgevoerd door de KPK nadat de gouverneur van Papoea was aangemerkt als verdachte in de omkopings- en fooienzaak voor een aantal projecten van de Papua Provincial Government APBD.

Met betrekking tot het onderzoek naar de vermeende aan- en verkoop van vreemde valuta hebben onderzoekers van KPK twee private partijen onderzocht, namelijk vertegenwoordigers van PT Anugrah Valasindo, Kriswanto en PT Mulia Multi Valas, Roby.

"Het werd bevestigd met betrekking tot de kennis van de getuige met betrekking tot de vermeende valutatransactie in de zaak met de verdachte LE (Lukas Enembe) en vrienden. We zetten ons onderzoek nog steeds voort", zei Ali Fikri, hoofd van de rapportageafdeling van KPK, woensdag (11 /16/2022) .

In deze zaak heeft de KPK bij de huiszoeking een aantal contanten en goudstaven in beslag genomen. De huiszoeking werd uitgevoerd door het Task Force Team in de woning van Lukas in Jakarta en in een van de appartementen.
 
Lukas Enembe beschouwd als coöperatief

KPK-voorzitter Firli Bahuri zei dat de acties van Lukas Enembe vrij coöperatief waren tijdens het onderzoek dat werd uitgevoerd door het IDI-team van artsen en het KPK-onderzoeksteam. Bijna 1,5 uur lang werd Lukas onderzocht in zijn woonplaats, in het Koya-district, Jayapura.
 
"Het proces verliep vrij vlot, er waren geen obstakels voor samenwerking en hij was echt coöperatief. Het Papoea-volk respecteert ook echt het lopende juridische proces", zei Firli op een persconferentie in Papua, donderdag (3/11/2022).
 
Firli was echter terughoudend om details te geven over een aantal vragen van Luke. Hij zorgde er alleen voor dat Lukas informatie kon verstrekken voor het lopende wetshandhavingsproces.

"Het is niet het aantal vragen dat prioriteit heeft. De betrokkenen kunnen echter informatie verstrekken in overeenstemming met wat gewenst is in het kader van de gerechtelijke procedure", aldus Firli.
 
Zoals bekend hebben de KPK en IDI Lukas Enembe in zijn woning onderzocht. Aangegeven werd dat het onderzoek niet doorging vanwege de ziekte van Lukas.

"Het onderzoek is voorbij. Meneer Lukas, vanwege ziekte is het onderzoek wegens ziekte niet voortgezet", zei de advocaat van Luke, Roy Rening, waarmee de mediaploeg donderdag (3/11/2022) contact opnam.

BRON: https://www.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.