Breaking

KKB Papua valt TNI-patrouille aan in Ilaga District, Centraal Papua, Serka IDW Shot



Een TNI-soldaat, sergeant IDW, werd op zondag 13 november 2022 het slachtoffer van de brutaliteit van de Papuan Armed Criminal Group of KKB.

Serka IDW werd in de rechterdij geschoten tijdens een patrouille in Ilaga District, Puncak Regency, Centraal-Papoea.

De Papoea KKB viel de IDW-sergeant en andere TNI-soldaten aan die op patrouille waren rond de Golgota Gome-kerk, Ilaga District, Puncak Regency, zondag om 09.00 uur WIT.
 
Kapendam XVII/Cenderawasih Kolonel Kav Herman Taryawan bevestigde dit. Ambtenaren hebben vastgesteld dat de aanvallers de groep van Gome zijn onder leiding van Numbuk Teleggen.

"Het is waar dat de KKB van de Gome-groep onder leiding van Numbuk Telenggen op de veiligheidstroepen heeft geschoten die zondag 13 november 2022 om 09.00 uur Wit een gezamenlijke patrouille uitvoerden", zegt Herman Taryawan in een schriftelijke verklaring.

"Dit incident heeft ertoe geleid dat een TNI-personeelslid, Serka IDW, een schotwond opliep in zijn rechterdij", voegde hij eraan toe.

Herman Taryawan bevestigde dat Serka IDW bij bewustzijn was en medische behandeling had ondergaan.

"Momenteel is Serka IDW, die een schotwond opliep aan zijn rechterdij, bij bewustzijn en is geëvacueerd met behulp van het Cartenz Damai Mobile Brigade Unit-voertuig naar het Ilaga Health Center," zei hij.

Herman Taryawan wist niet of de veiligheidstroepen hadden teruggeschoten op de KKB Papua.
 
Ondanks de aanval blijft de situatie in Ilaga gunstig en de veiligheidstroepen zijn alert om te anticiperen op verdere aanvallen.
 
"Dat de situatie na de aanval en beschieting door de KKB op veiligheidstroepen gunstig was en dat er geen slachtoffers waren van de civiele kant of de gemeenschap", zei Herman Taryawan.

BRON: https://kupang.tribunnews.com/2022/11/14/kkb-papua-serang-patroli-tni-di-distrik-ilaga-papua-tengah-serka-idw-tertembak

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.