Breaking

KKB Papua valt gezamenlijke personeelspatrouille aan in Ilaga, een TNI-lid in dij geschoten



Een lid van de TNI met de initialen Serka IDW liep een schotwond op aan zijn rechterdij als gevolg van een aanval door een terroristische separatistische groepering of gewapende criminele groepering (KKB) in Ilaga, Papoea, zondagochtend (13-11-2022).

Kolonel Kav Herman Taryaman, hoofd informatie voor het XVII/Cenderawasih Militaire Commando, bevestigde het incident.

Volgens hem werd de aanval uitgevoerd door de KST-bende van de Gome-groep onder leiding van Numbuk Telenggeng tegen veiligheidsagenten die een gezamenlijke patrouille uitvoerden rond de Golgota Gome-kerk in Ilaga.
 
"Dat het waar is dat er een schietpartij was door een KST-menigte van de Numbuk Telenggeng Gome-groep bij de veiligheidstroepen die een gezamenlijke patrouille uitvoerden rond de Golgota Gome-kerk in Ilaga, zondag (11/13/2022) om 9.00 uur Wit ', legt hij uit in een schriftelijke verklaring.
 
"Als gevolg daarvan liep een TNI-personeel namens Serka IDW een schotwond op in de rechterdij."

Hij voegde eraan toe dat de Serka IDW die door het schot werd geraakt momenteel is geëvacueerd naar het Ilaga Health Center met behulp van een voertuig van de mobiele brigade.

"De IDW-sergeant die een schotwond in zijn rechterdij opliep, is bij bewustzijn en is geëvacueerd met het voertuig van de Cartenz Damai Mobile Brigade Unit naar het Ilaga Health Center", zei Kapendam Cenderawasih.

Herman legde ook uit dat na de aanslag de situatie ter plaatse gunstig was en er geen andere slachtoffers van de burgerbevolking waren.
 
"Dat na de aanval en beschieting door KST-bendes op de veiligheidstroepen, de situatie gunstig is en dat er geen burgerslachtoffers of burgerslachtoffers zijn", zei kolonel Herman.
 
Eerder pleegden gewapende criminele groepen nog een misdaad door puskesmas-arbeiders aan te vallen in het district Beoga, in het regentschap Puncak Papoea.

Als gevolg van de aanval is één persoon overleden, één gewond geraakt en zijn twee mensen ontsnapt.

De aanval vond dinsdagochtend om 08.30 WIT plaats op een aantal arbeiders die het Beoga Health Center, Puncak Regency, aan het bouwen waren.

De aanval vond plaats terwijl de arbeider op weg was naar zijn werk en werd vervolgens geblokkeerd, totdat KKB hem neerschoot.

Als gevolg van de schietpartij is een persoon namens Wahyu overleden aan een schotwond in de maag, is een persoon namens Ilham in de rechterschouder geschoten, terwijl twee mensen wisten te ontsnappen.

Momenteel is het gezamenlijke TNI-POLRI-apparaat erin geslaagd de slachtoffers van de schietpartij naar Ilaga te evacueren.

Terwijl één slachtoffer stierf en één gewond slachtoffer zou worden geëvacueerd naar Timika voor medische behandeling in het Mimika-ziekenhuis.

BRON: https://aceh.tribunnews.com/2022/11/13/kkb-papua-serang-personel-kumpulan-yang-patroli-di-ilaga-seorang-member-tni-tertembak-di-paha

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.