Breaking

Jayapura Regent huldigde Khomba Waliyauw in



Jayapura Regent Mathius Awoitauw heeft zaterdag het Khomba Waliyauw Health Center, Yobeh Village, Sentani District, in Jayapura, Papua Provincie, ingehuldigd.

Regent Mathius in Sentani zei zaterdag dat de bouw van het Khomba Waliyauw Health Center een van de grote werken van medisch personeel in het gebied is.

Volgens Mathius is in het Jayapura Regency Long-Term Development Plan voor 20 jaar of van 2001 tot 2022 vastgesteld dat de Human Resources (HR) in de 'kambai umbai'-aarde superieur zal zijn in de provincie Papua.

"Dus we moeten druk uitoefenen om de onderwijs- en gezondheidssectoren te verbeteren, inclusief de menselijke hulpbronnen in het dorp om het potentieel in elk dorp te beheren", zei hij.

Hij legde uit dat zijn partij, om de kwaliteit van de menselijke hulpbronnen te verbeteren, medisch personeel en leraren rekruteerde en dat het budget op het niveau van de dorpsoverheid ook werd verhoogd en hulp verleende in elke sector.

"Dat is in het kader van hoe human resources in Jayapura Regency uitblinken in Cenderawasih Earth," zei hij.

Khairul Lie, hoofd van het Jayapura District Health Office, zei dat de bouw van het Khomba Waliyauw Health Center sinds 2001 is uitgevoerd met een budget van 10 miljard roepies op één hectare land.

Hij legde uit dat de diensten in het gezondheidscentrum van Khomba Waliyauw goed zouden worden beheerd omdat de faciliteiten zeer compleet waren in overeenstemming met de aanwijzingen van het Indonesische ministerie van Volksgezondheid.

"Dus we hopen dat de gezondheidszorg in Jayapura Regency in de toekomst beter zal worden", zei hij.

De inhuldiging van het Khomba Waliyauw Health Centre viel samen met de viering van de 58e Nationale Gezondheidsdag (HKN) die elke 12 november wordt gevierd.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694453/bupati-jayapura-meresmikan-puskesmas-khomba-waliyauw

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.