Breaking

 Honderden Biak Numfor-dorpshoofden kregen anti-corruptielessen



Maar liefst 254 dorpshoofden (dorpshoofden) in Biak Numfor, Papoea, kregen les over anti-corruptie zodat ze gedisciplineerder omgaan met dorpsgelden, zei plaatsvervangend regent van Biak Numfor Calvin Mansnembra dinsdag.

In de marge van de opening van het evenement voor capaciteitsopbouw van de anti-corruptiegemeenschap hoopt plaatsvervangend regent Calvin Mansnembra dat het vergroten van de capaciteit van anti-corruptie lerende gemeenschapsontwikkeling (MPAK) voor dorpshoofden en districtshoofden kan leiden tot meer kennis over het beheer van dorpsfondsen in hun dorpen.

Plaatsvervangend regent Calvijn benadrukte dat het beheer van dorpsfondsen als staatsgeld schoon en transparant moet zijn en deze fondsen niet mag misbruiken voor persoonlijk gewin.

Door de MPAK-capaciteit te versterken, hoopt hij dat dorpshoofden kennis kunnen opdoen over het voorkomen van corruptie door hulpbronnen.

Er werd ook gezegd dat MPAK een programma was dat was ontwikkeld door de Papua Finance and Development Supervisory Agency (BPKP) als een paradigma in de poging om corruptie uit te roeien die anti-corruptie leren plaatste.

"Dorpshoofddeelnemers worden anticorruptiepioniers door anticorruptieontwikkeling in het plaatselijke dorp", zei hij.

Hij hoopt ook dat dorpshoofden het bewustzijn kunnen vergroten, zodat ze een actieve rol kunnen spelen bij het uitbannen van corruptie in de werkomgeving.

"Als het dorpshoofd zich niet houdt aan de regels die gelden bij het beheer van zijn dorpsfondsen, kan hij op een dag worden geconfronteerd met de politie", zegt plaatsvervangend regent Calvijn van Biak.

Het evenement ter versterking van de capaciteit van de anti-corruptie-leergemeenschap met sprekers van BPKP Papua werd gehouden in samenwerking met de Biak Numfor regentschapsregering en werd bijgewoond door het hoofd van de BPKP Papua-vertegenwoordiger Tri Wibowo Aji.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694629/seratusan-kapal-kampung-biak-numfor-mendapat-pembelajar-antikorupsi

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.