Breaking

Het ministerie van Binnenlandse Zaken versnelt het welzijn van inwoners van Papua door middel van een "roadmap"



Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri) verklaarde dat het een "routekaart" had gemaakt voor de drie Nieuwe Autonome Regio's (DOB) in Papua om de taak van nieuwe ambtenaren in het welzijn van de lokale gemeenschap te versnellen.
 
Vice-minister van Binnenlandse Zaken (Wamendagri) John Wempi Wetipo zei vrijdag in een persbericht in Jayapura dat zijn partij in een poging om de Wet op de Nieuwe Autonome Regio (UU) in Papua te implementeren, een "routekaart" had gemaakt.
 
"Met betrekking tot het versnellen van de voorbereidingen voor het bestuur in de drie nieuwe autonome regio's, zal het de welvaart van het Papoea-volk aanmoedigen om sneller werkelijkheid te worden", zei hij.
 
Volgens Jhon zijn er tot nu toe in de drie nieuwe autonome regio's nog steeds uitdagingen die de regering blijft overwinnen, waaronder de aanleg van wegeninfrastructuur in bergachtige gebieden.
 
"Met de drie nieuwe autonome regio's hopen we dat deze uitdagingen in de toekomst sneller en optimaal kunnen worden overwonnen om significante positieve veranderingen aan te moedigen, waaronder een meer rechtvaardige welvaart", zei hij.

Hij legde uit dat de "routekaart" die was gemaakt om het werk van ambtenaren te versnellen om welvaart te bereiken, goed zou kunnen verlopen volgens presidentiële instructie nr. 9 van 2020.
 
"Daarom vragen we het Papoea-volk om de inspanningen van de regering om het programma tot een succes te maken, te kunnen steunen", zei hij.
 
Hij voegde eraan toe dat nu via het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van Nationale Ontwikkelingsplanning/Nationaal Planbureau voor Ontwikkeling (Ministerie van PPN/Bappenas), het Ministerie van Financiën (Kemenkeu) en andere vakministeries/instellingen hard blijven werken om voorbereidingen voor het bestuur van de regering in de drie nieuwe autonome regio's een succes.
 
“De personele middelen van het ministerie van Binnenlandse Zaken met de betrokkenheid van Bappenas, vervolgens van het ministerie van Financiën en alle ministeries/agentschappen die bij deze zaak betrokken zijn, zijn buitengewoon. Daarvoor ben ik er zeker van dat alle processen beter kunnen verlopen met de bestaande samenwerking", zei hij.

BRON: https://papua.antaranews.com/amp/berita/694373/kemendagri-percepat-kesejahteraan-warga-di-papua-via-road-map

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.