Breaking

 Enuma's inzet om de kwaliteit van het onderwijs in West-Papoea te verbeteren



Enuma, een op onderwijs gebaseerd technologiebedrijf voor beginnende leerlingen, werkte samen met het West Papua Education Office om een workshop te houden met als thema "Spannende geletterdheid voor Indonesische kinderen".

Workshops over gepersonaliseerd leren met aantrekkelijke en gevarieerde functies met 100 deelnemers van kleuter-/PAUD- en basisschoolleraren, alfabetiseringsgemeenschappen, onderwijsstichtingen, bedrijven en partnerinstellingen.
 
De activiteiten worden gehouden in overeenstemming met de missie van de regering van West-Papoea om de kwaliteit van de basisvoorzieningen in de onderwijssector te verbeteren. Voor- en vroegschoolse educatie wordt beschouwd als een belangrijk element als basis en de beste investering om human resources (HR) te verbeteren.

"We zien dat kinderen een hoge nieuwsgierigheid hebben, dus de rol van goede leraren en ouders is om deze nieuwsgierigheid te faciliteren. Het hebben van deze workshop zal leerkrachten in Sorong helpen om de kwaliteit van het voor- en vroegschoolse onderwijs te versnellen", zei het hoofd van het Sorong City Education Office, Yulia Atmini, dinsdag 15 november 2022.
 
Julia Adrian, directeur van Enuma Indonesia, zei dat Enuma sinds 2021 consequent lokale overheden in Indonesië heeft ondersteund om te voldoen aan de behoeften van digitaal leren, vooral in de vroege kinderjaren.

Enuma School-app

Dit jaar werkte Enuma samen met de provinciale regering van West-Nusa Tenggara, de provinciale regering van Bengkulu en de stadsregering van Lubuklinggau bij het presenteren van de Enuma School-applicatie als onderdeel van de leermethode.
 
Onlangs heeft Enuma ook de samenwerking uitgebreid met verschillende Muhammadiyah-scholen in de regio's Noord-Sumatra, Lampung, Bangka Belitung, Zuid-Kalimantan en Zuid-Sumatra, waarbij 54 scholen en 3.000 leerlingen betrokken waren.

“Enuma geeft echt om kinderen die leerproblemen hebben en vaak niet genoeg voorbereidingen treffen voor school. We realiseren ons ook dat elke regio een andere benadering en aanpak nodig heeft in lesmethodes voor kinderen", aldus Julia.

Digitaal leren
 
Juli hoopt dat deze workshop de 100 op te leiden leraren kan helpen om in de toekomst leerlingen te begeleiden om zich aan te passen aan digitaal leermateriaal.

"Ik hoop dat we door het organiseren van deze workshop hopen de behoeften van kinderen te kunnen ondersteunen bij het leren volgens hun individuele behoeften, waar ze ook zijn," concludeerde hij.

Lerarenvertegenwoordiger Sulastri verwelkomde het workshopproces georganiseerd door Enuma. Volgens hem maken verhalen en games in de Enuma-applicatie leren interessanter en leuker, afhankelijk van de behoeften van de vroege kinderjaren.

"Natuurlijk zijn we blij met deze workshop, zodat we beter voorbereid zijn om het volledig digitale tijdperk van het onderwijs binnen te gaan", zei hij.

Het is bekend dat Enuma voorafgaand aan het houden van de workshop van vandaag ook tientallen leerlingen van een aantal scholen in de regio West-Papoea had benaderd.

BRON: https://kabarpapua.co/komitmen-enuma-dindingkan-quality-education-di-papua-barat/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.