Breaking

De vorming van 3 nieuwe autonome regio's in Papua versnelt de ontwikkeling



Commandant van Kodim 1702/Jayawijaya luitenant-kolonel Cpn Athenius Murip, zei dat de vorming van 3 nieuwe autonome regio's (DOB) in de provincie Papua, namelijk Zuid-Papoea, Centraal-Papoea en Papua-hooglanden, de ontwikkeling in het gebied zou versnellen.

Zijn partij gaf een voorbeeld zoals in de provincie West Papua, die zich blijft ontwikkelen en ontwikkelen zoals het nu is.

"De vorming van deze nieuwe provincie in Papua kan de ontwikkeling versnellen, wat ook van invloed zal zijn op de regionale vooruitgang om de economie van de mensen te verbeteren", vertelde hij de media in de marge van het bijwonen van de inauguratieceremonie van de 3 nieuwe autonome regio's van de provincie in Jakarta. , vrijdag (11/11).

De Dandim, ook een inheemse zoon van het Papuagebergte, hoopt dat met de inhuldiging van deze nieuwe provincie de versnelling van de ontwikkeling in Papua direct kan worden doorgevoerd, omdat dit de hoop is van alle mensen in het land van Papua.

"We willen allemaal dat de ontwikkeling onmiddellijk wordt geïmplementeerd, zodat Papua hetzelfde zal zijn als andere regio's in Indonesië", zei hij, zoals gerapporteerd door Elshinta Contributor, Aman Hasibuan, zaterdag (12/11).

Vandaag werd gemeld dat de minister van Binnenlandse Zaken Tito Karnavian 3 nieuwe Papoea-provincies heeft ingehuldigd, namelijk Zuid-Papoea, Centraal-Papoea en Papoea-gebergte op het Plaza Square, gebouw A, hoofdkwartier van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Jakarta.

"Bij de gratie van de Almachtige God, vandaag, vrijdag 11 november 2022, gevestigd in Jakarta, ben ik Muhammad Tito Karnavian, minister van Binnenlandse Zaken namens de president van de Republiek Indonesië, hierbij wijd ik de provincie Zuid-Papoea in op basis van de wet Nummer 14 van 2022, provincie Papoea. Central op basis van wet nummer 15 van 2022, en provincie Papoea-gebergte op basis van wet nummer 16 van 2022", aldus Tito.

Deze inauguratie werd ook gekenmerkt door de inauguratie van 3 waarnemend gouverneurs die door president Joko Widodo waren aangesteld om de 3 nieuwe provincies te leiden.

De inhuldiging vond ook symbolisch plaats met het slaan van tifa, een typisch Papoea-muziekinstrument, en de ondertekening van een inscriptie.

De 3 nieuwe provincies zijn afdelingen van de Papua Provincie. De wet die de vorming van de drie provincies regelt, is op 30 juni 2022 door het Indonesische parlement aangenomen en op 25 juli 2022 van kracht geworden.

De waarnemend Gouverneurs zijn Apolo Safanpo voor de Waarnemend Gouverneur van Zuid-Papoea, Nikolaus Kondomo voor de Waarnemend Gouverneur van het Papua-gebergte, en Ribka Haluk voor de Waarnemend Gouverneur van Centraal-Papoea.

Apolo is de kanselier van de Cendrawasih Universiteit in Papua en Nikolaus is het hoofd van het Papua High Prosecutor's Office. Ondertussen was Ribka hoofd van de dienst Sociale Bevolking en Burgerlijke Stand van Papua.

BRON: https://elshinta.com/news/284746/2022/11/12/pemunjukan-3-dob-provinsi-di-papua-mempercepat-pemhasilan

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.