Breaking

 De regering van Papoea plant pepers in een gebied van 30 hectare



De provinciale regering (Pemprov) van Papoea plantte chilipepers met een landoppervlak van 30 hectare in het Pir One-gebied, Yanamaa Village, Keerom Regency, als onderdeel van een poging om de inflatie in Cenderawasih Earth te onderdrukken.
 
De regionale secretaris van de provincie Papoea, Muhammad Ridwan Ruusukun, zei dinsdag tegen Antara in Jayapura dat chili een van de voedselingrediënten is die van buitenaf wordt geïmporteerd, dus deze provincie zou ook een agrarisch centrumgebied moeten hebben.

"Deze verklaring is ook gebaseerd op de resultaten van onze ontmoeting met de minister van Binnenlandse Zaken (Mendagri) waar de provinciale regering van Papoea stappen ondernam om de inflatiebeheersing te versnellen", zei hij.

Volgens Ridwan heeft zijn partij nu 200 hectare grond nodig, omdat ze in de toekomst niet alleen chilipepers maar ook tomaten, sjalotten en diverse andere grondstoffen gaat verbouwen.

"Om deze reden werken wij, de provinciale regering van Papoea, samen met de regentschapsregering van Keerom om 200 hectare land beschikbaar te stellen waarop deze drie producten zullen worden geplant," zei hij.

Ondertussen zei plaatsvervangend regent van Keerom Wahfir Kosasih dat zijn partij het programma van de provinciale regering van Papoea zou steunen, gezien het feit dat er op haar grondgebied nog steeds veel braakliggend land is dat door boeren kan worden gebruikt.

"We zijn erg blij, want bijna 80 procent van de middelen van bestaan van mensen is in de landbouwsector, dus het is te hopen dat Keerom Regency in de toekomst in staat zal zijn om deze grondstoffen te leveren," zei hij.

Zijn partij heeft ook in kaart gebracht welke gebieden chili-schuren worden, dan tomaten in welke districten, dan ook sjalotten en witte uien zodat het resultaat maximaal zal zijn.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23089/Government-papua-tanam-cabai-di-lahan-sewide-30-hectare

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.