Breaking

De Biak Numfor Regentschapsregering verdeelde operationele hulp aan drie ambulances in het gezondheidscentrum



Het District Health Office van Biak Numfor, Papua, verdeelde drie ambulances in een openbaar gezondheidscentrum om te voorzien in de behoeften van poliklinische patiënten in ziekenhuizen en gezondheidscentra.

"Ambulance voor operaties overgedragen door de regering om de uitstekende service aan patiënten te verbeteren voor poliklinische behandeling bij drie puskesma's", zei Biak-plaatsvervangend regent Calvin Mansnembra in Biak, zaterdag.

Hij hoopt dat de voertuigen van de operationele gezondheidsdienst voor de drie puskesma's in Biak Numfor goed zullen worden gebruikt om poliklinische patiënten van overheidsgezondheidszorginstellingen te bedienen, zowel puskesma's als regionale algemene ziekenhuizen.

Hij erkende dat de levering van officiële voertuigen in de gezondheidssector door de gemeenschap in verschillende dorpen en districten of subdistricten in Biak Numfor Regency nodig is.

"Ik overhandigde de autosleutels voor de operationele dienst van de puskesmas in de hoop dat het volgens de bestemming zou worden gebruikt om te voorzien in de behoeften van patiënten die behandeling zoeken", zei plaatsvervangend regent Calvin Mansnembra.

Hij herinnerde ook het hoofd van de puskesmas die de ambulance ontving eraan om goed voor het voertuig te zorgen, omdat dit de belangrijkste behoefte is aan patiëntenzorg in het werkgebied van de puskesmas.

"Zorg goed voor de ambulance van de gezondheidsdienst, want dit is een regionaal bezit van de overheid dat specifiek wordt gegeven om het goede verloop van de gezondheidsdiensten in het veld te ondersteunen", zei hij.

De overdracht van de hulp voor drie officiële voertuigen van puskesma's viel samen met de herdenking van de 58e Nationale Gezondheidsdag, voor de gezondheidscentra van Paray Biak Kota, Yendidori en Ridge.

Na de viering van de 58e Nationale Gezondheidsdag heeft plaatsvervangend Regent Calvin Mansnembra het nieuwe gebouw voor de Spoedeisende Hulp en het geïntegreerde operatiegebouw van het Biak-ziekenhuis in gebruik genomen.

Adjunct-regent Calvin werd vergezeld door plaatsvervangend DPRD plaatsvervangend Aneta Kbarek, directeur van RSUD Dr. Ricardo R.Mayor, waarnemend secretaris ZR Mailoa en hoofd van de gezondheidszorg David N.Duwiri onmiddellijk de geïntegreerde operatiekamer en eerste hulp inspecteerden.
 
Het programma voor de gezondheidssector is een van de prioritaire regionale beleidslijnen voor 2022, afgezien van de onderwijssector, infrastructuurvoorzieningen, economische empowerment van de gemeenschap, evenals toerisme en visserij.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694421/pemkab-biak-numfor-salurkan-bantuan-operational-tiga-ambulans-puskesmas

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.