Breaking

 Bapenda Manokwari: Belastingbetalers krijgen de kans om vrijstelling te krijgen



De Regional Revenue Agency (Bapenda) van het regentschap Manokwari, in de provincie West-Papoea, biedt belastingplichtigen (OWP), met name restaurant-, accommodatie- en amusementsondernemers, de mogelijkheid om vrijstelling te krijgen van afgegeven Regional Tax Assessment Letters (SKPD).
 
Secretaris van Bapenda Manokwari Umrah Nur verklaarde in Manokwari, maandag (14/11), dat elke OWP belastingvermindering kan aanvragen, terwijl zijn partij dit zal bekijken op basis van het ontvangen inkomensrapport om een beslissing te nemen over belastingvermindering.

"De vorm van de belastingvermindering zal worden gezien omdat er twee soorten zijn, namelijk vermindering en gespreide of gespreide belastingachterstanden", zei hij.
 
Hij zorgde ervoor dat de regering van het regentschap Manokwari nooit een belastingtarief heeft vastgesteld door rekening te houden met het inkomen, maar dat elke OWP belasting moet betalen van 10 procent van het totale inkomen.
 
Het doel van de belastingbetaler, zei hij, is om zijn eigen inkomen te rapporteren, terwijl Bappenda Manokwari het inkomensrapportmateriaal zal onderzoeken om het belastingbedrag te berekenen dat door OWP moet worden betaald.
 
"Als hun rapport volledig en correct is, geven we een SKPD van nul af, maar als het niet correct is, wordt een onderbetaalde SKPD afgegeven, waarvan het bedrag zal worden berekend door een team van Bappenda", zei hij.
 
Maandagmiddag plakte het Manokwari Bapenda-team twee stickers met het KPK-logo op twee plaatsen, namelijk de Samono Shop (Miniso Group) in Padarni Village en de Five Star Villa Inn in Amban Village.
 
De sticker voor Five Star Villa werd echter uiteindelijk ingetrokken nadat het management onmiddellijk belastingverplichtingen ter waarde van IDR 12,5 miljoen had betaald.

Ondertussen verklaarde Sales Representative voor Toko Samono van Miniso Group Suryadi dat zijn partij pas sinds juli 2022 actief was en een verzoekbrief had ingediend voor belastingvermindering omdat de te betalen belasting te hoog werd geacht.
 
"We hebben om hulp gevraagd voor zes maanden (juli-december 2022), en daarna moet het centrum alleen nog leveren wie zal betalen", zei hij.
 
Sinds begin november 2022 tot nu toe hebben ten minste plaatsen in drie OWP's, waaronder restaurants, herbergen en uitgaansgelegenheden, stickers met de logo's van de Manokwari Regency Government en de KPK die waarschuwen voor belastingbetalingen. Van maar liefst drie van hen is bevestigd dat ze het bewustzijn hebben om belasting te betalen.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/amp/berita/23013/bapenda-manokwari-wajib-pajak-diberi-kesempatan-dapat-kerringanan

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.