Breaking

Kasad hoopt dat het Bintara Otsus-programma een ontwikkelingsmotivator wordt in Papua



Het Special Autonomy Bintara (Otsus)-programma is een goede gelegenheid voor de beste Papoea-zonen en -dochters, die een jaar lang op het eiland Java zijn opgeleid en aangepast, om in de praktijk te worden gebracht bij het helpen van de problemen van de gemeenschap en het bouwen van Papua als geavanceerder, namelijk de implementatie van de zeven geboden van de Kasad Daily. .

Dit werd overgebracht door de stafchef van het leger (Kasad), generaal TNI Dudung Abdurachman, terwijl hij instructies gaf aan de 948 Special Autonomy NCO's face-to-face en videoconferentie op het hoofdkwartier, Jakarta, donderdag (9/6/2022).
 
"Implementeer de zeven dagelijkse commando's van de Kasad, waarvan er één is dat het leger aanwezig moet zijn te midden van gemeenschapsproblemen en altijd een oplossing moet zijn", zei Dudung.

Hij zei dat de onderofficieren van de Special Autonomy die later als Babinsa in Papua en West Papua zullen dienen, motivatoren en aanjagers moeten zijn, zodat ze hun taken kunnen uitvoeren door de beste service te verlenen als verlengstuk van de leiding van de TNI AD, Regionale eenheden ter ondersteuning van de ontwikkeling en de gemeenschap in Papua.
 
Hij hoopte dat de ervaringen die de onderofficieren van de Speciale Autonomie hebben opgedaan tijdens hun opleiding in Rindam en On Job Training (OJT) bij de regionale eenheden van de Jaya/Jayakarta Kodam, III/Siliwangi Kodam, IV/Diponegoro Kodam en V/Brawijaya Kodam, zou alle componenten van de Indonesische natie uitnodigen om deel te nemen aan de training Papua bouwen met eenheid en eenheid, harmonie en vrede in het kader van de Eenheidsstaat van de Republiek Indonesië (NKRI)

"Blijf je best doen, waar je ook bent en waar je ook bent, terwijl je je vasthoudt aan de Sapta Marga, de Soldateneed en de Acht Verplichte Strijdkrachten. Laat zien dat u Indonesische legersoldaten bent die van de Republiek Indonesië houden en de trots zijn van uw familie, gemeenschap, natie en staat Indonesië", besloot hij.

Aanwezig bij de briefing op het hoofdkantoor van Pangdam Jaya/Jayakarta, Aster en Aspers Kasad, terwijl de videoconferentie werd bijgewoond door Pangdam III/Siliwangi, Pangdam IV/Diponegoro, Pangdam V/Brawijaya, Pangdam XVII/Cenderawasih en Pangdam XVIII/Kasuari .

BRON: https://nasional.okezone.com/read/2022/06/09/337/2608916/kasad-berharap-program-bintara-otsus-jadi-motivator-pembinaan-di-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.