Breaking

Jayapura VVV-kantoor bereidt traditionele huizen voor op het succes van het inheemse volkerencongres van de archipel




Het Jayapura Regency Tourism Office (Dispar) verklaarde dat het klaar was om het 6e congres van inheemse volkeren van de archipel (KMAN) op 24-29 oktober 2022 te ondersteunen en op te volgen.
 
De steun werd donderdag (9/6/2022) overgebracht door het hoofd van de Jayapura Regency Dispar, John Wicklif Tegai aan Tribun-Papua.com, in Sentani.
 
"We gaan Obhe-Obhe (traditionele huizen) renoveren in Jayapura Regency en tot nu toe zijn er 10 Obhes gerepareerd", legt John uit.

Hij legde verder uit dat zijn partij ook bijstand zou verlenen aan de gemeenschap in elk dorp waar het 6e congres van de inheemse volkeren van de archipel (KMAN) werd gehouden.
 
"Dit betekent dat er eenvoudige trainingen zullen zijn met betrekking tot diensten aan gasten, zoals matrasservice, eten verstrekken enzovoort", zei hij.

Verder zal Dispar de gemeenschap ook helpen bij het beheer van pakketten met toeristische bestemmingen in het dorp. Omdat het kan, zullen gasten toeristische trekpleisters bezoeken.

"We doen dit, omdat elke gast die komt zeker naar toeristische attracties in Jayapura Regency wil gaan, daarom zullen we deze hulp bieden", legde hij uit.
 
Maar, zei Jhon, het VVV-kantoor is er helemaal klaar voor om de implementatie van KMAN in Jayapura Regency in oktober op te pakken.
 
Ter informatie, het 6e congres van inheemse volkeren van de archipel (KMAN) zal worden gehouden in het Tabi-gebruiksgebied, Jayapura Regency, Papua Province met als thema Save Humans, Land, and Papua's Natural Resources.
 
Ondertussen zei de regent van Jayapura, Mathius Awoitauw, dat ongeveer 2.000 tot 2.500 inheemse gemeenschappen uit heel Indonesië deze activiteit zullen bijwonen.

"Op dit congres zijn er verschillende evenementen, zoals workshops, culturele optredens, tentoonstellingen en publieke dialoog", aldus Regent Mathius Awoitauw.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/09/dinas-pariwisata-jayapura-prepare-rumah-adat-demi-hasil-kongres-masyarakat-adat-nusantara

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.