Breaking

Eerste doorbraak, BTM brengt IDR 12,6 miljard op om een huis te bouwen



Het Ministerie van Sociale Zaken van de Republiek Indonesiƫ heeft opnieuw fondsen ter waarde van meer dan 12 miljard Rp overhandigd om het proces van de bouw van 76 woningen voor bewoners van de slachtoffers van de plotselinge overstromingen in maart 2019 in Sentani, Jayapura Regency, te versnellen.

De fondsen werden overhandigd door de directeur van afgelegen inheemse gemeenschappen en ondernemerschap, ministerie van Sociale Zaken RI, Juena Sitepu via de deskundige staf van de minister van Sociale Zaken voor Sociale Rehabilitatie, ministerie van Sociale Zaken RI, Dr. Benhur Tomi Mano, MM., aan vertegenwoordigers van begunstigden in Suni Garden Lake Sentani Hotel, zaterdag (4/6).

Deskundige staf van de Minister van Sociale Zaken voor Sociale Revalidatie, Ministerie van Sociale Zaken van de Republiek Indonesiƫ, Dr. Benhur Tomi Mano, MM., zei dat het fonds van Rp 12,6 miljard dat werd uitbetaald door het Ministerie van Sociale Zaken van de Republiek Indonesiƫ een van de eerste doorbraken was die hij had gemaakt sinds hij het mandaat kreeg om zijn taken als deskundige staf van de minister van Sociale Zaken voor Sociale Rehabilitatie specifiek in de Papua-regio, Maluku en NTT. Waarbij hij de opdracht kreeg om ervoor te zorgen dat de versnelling van de bouw van bewoonbare huizen voor de 76 rampslachtoffers in maart 2019 in Sentani direct werd afgerond.

“Dit is de eerste doorbraak die ik heb gemaakt nadat ik de verantwoordelijkheid als expert kreeg. Ik moet ervoor zorgen dat dit huis zo snel mogelijk wordt gebouwd. Daarom rapporteren we de resultaten van de vorige beoordeling aan het centrum, inclusief wat nodig is. Dus het duurde niet lang, een dag later ging het geld meteen naar beneden", zei hij.

Naar verluidt concentreert de centrale overheid zich via het ministerie van Sociale Zaken op de ontwikkeling van Papua. Vooral om het proces van het bouwen van noodhulphuizen voor slachtoffers van plotselinge overstromingen in 2019 af te ronden.

“Later op 1 augustus zal de toekomstige president van de Republiek IndonesiĆ« dit hulphuis inwijden, evenals een grote oogst voor landbouw- en veeteeltproducten. Omdat het moet worden versneld', zei hij.

De voormalige burgemeester van Jayapura voor twee termijnen voegde eraan toe dat het gebruik van dit geld door zijn partij zou blijven worden gecontroleerd en vroeg het management ook om het proces van het bouwen van het huis volgens een vooraf bepaald schema te versnellen.

Op dezelfde plaats zei de directeur van afgelegen inheemse gemeenschappen en ondernemerschap, ministerie van Sociale Zaken RI, Juena Sitepu, dat de subsidies afkomstig waren van het ministerie van Sociale Zaken van de Republiek Indonesiƫ om te helpen bij het bouwen van dit fatsoenlijke huis voor 76 gezinnen getroffen door de plotselinge overstromingsramp in maart 2019 in Sentani. "We hopen dat de bouw van dit huis op 1 augustus klaar zal zijn. Naast het bouwen van huizen, heeft het ministerie van Sociale Zaken ook land klaargemaakt voor zijn empowerment', zei hij.

Dit empowermentprogramma heeft vooral betrekking op landbouwgrond, veehouderijen zoals legkippen en varkens. Het is te hopen dat de hele door rampen getroffen gemeenschap die in het nieuwe gebied woont, onmiddellijk een bedrijf kan starten. Behalve dat de overheid hun een goede plek geeft om te wonen, bereidt de overheid hun bedrijf ook voor.

Het is bekend dat de initiƫle verdeling voor de bouw van hulphuizen in vier fasen is uitgevoerd. De eerste fase van uitbetaling is voor de aankoop van grond, de tweede uitbetaling is om 10 woningen te bouwen die momenteel zijn voltooid, de derde en vierde fase zijn om de bouw van 66 woningen te voltooien. De totale hulp die werd uitbetaald voor de bouw van hulppakketten voor huisvesting en empowermentprogramma's bedroeg meer dan 23,4 miljard Rp.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.