Breaking

Discussie Formasu en KAMMI: DOB concrete stappen voor het welzijn van Papua



De Nieuwe Autonome Regio is een belangrijke weg in de ontwikkeling van Papua, gebaseerd op de geest van samenwerking tussen de regeringen en het betrekken van jongeren.

Dit is een van de conclusies van de discussie "De rol van jongeren bij het opbouwen van sociaal-culturele veerkracht en ontwikkeling op de aarde van Cendrawasih", die werd gehouden door het Noord-Sumatraanse Studenten Volksforum in samenwerking met de Indonesische Moslim Studentenactie-eenheid (KAMMI ) Medan, in de BLPP Agriculture Hall van Medan City, vrijdag (10/10)./6/2022).

De hoorzitting werd bijgewoond door honderden deelnemers van de Papoea Studentenvereniging (IMP), KAMMI-kaderleden en verschillende campusvertegenwoordigers in de stad Medan.

Tot de sprekers behoorden het hoofd van de afdeling politieke wetenschappen van de USU FISIP, Indra Fauzan, een doctoraalstudent economie van de USU uit Papua Ince Weya, de secretaris van Kesbangpol, drs. Alfian Hutahuruk en het Noord-Sumatra DPRD-lid Hendro Susanto, die virtueel aanwezig waren.

Indra Fauzan legde uit dat het ontwikkelingsprogramma van de regering in Papua erg goed is geweest. De Nieuwe Autonome Regio (DOB) is een van de ontwikkelingspaden in Papua voor het welzijn van veel mensen.

"De essentie van ontwikkeling is welzijn, natuurlijk zonder de voorouderlijke waarden en tradities te verwaarlozen die erg gehecht waren aan het Papoea-volk", zei hij.

Aan de andere kant moeten jongeren volgens hem kansen voor zichzelf kunnen creëren. Momenteel zijn er niet weinig Papoea-jongeren die Indonesië internationaal trots maken, zowel op het gebied van onderwijs als cultuur.

Ze maken deel uit van het productieve tijdperk van Indonesië, dat momenteel erg groot is. Dit heeft een groot potentieel om bij te dragen aan ontwikkeling.

"De productieve leeftijd in dit land is geen grap, 2045 is de welvaart van Indonesië, Indonesische jongeren moeten het kunnen verwelkomen en erbij betrekken", zei hij.

Ondertussen zei Hendro Susanto, DPRD-lid van Noord-Sumatra, dat jongeren ideologie, cultuur en sociale relaties moeten opbouwen en tolerantie moeten bevorderen om de regio ten goede te bevorderen. Dit is belangrijk in Papua, de prima donna van de wereld.

"De aarde van Cendrawasih is een prima donna in de internationale wereld. De rijkdom van Papua's bossen naar Freeport blijft de aandacht trekken. En praten over ontwikkeling en welzijn is de belangrijkste taak van de overheid, maar het is verplicht voor ons om overheidsprogramma's te ondersteunen en tegelijkertijd toezicht te houden in goede en elegante manieren", zei hij.

Ondertussen benadrukte Ince Weya, een USU-doctoraatsstudent Economie uit Papua, het belang van de rol van jongeren in sociaal-culturele veerkracht. Momenteel heeft de ontwikkeling in Papua veel vooruitgang geboekt, gekenmerkt door de gemakkelijkere toegang tot hen. Hij was het ermee eens dat DOB een concrete stap is voor het welzijn van Papua.

"Hoewel het mogelijk is, zijn er voor- en nadelen aan verbonden", zei hij.

De secretaris van Kesbangpol, Alfian Hutahuruk, zei dat jonge mensen moeten houden van hun thuisland, Indonesië, dat rijk is aan culinaire natuurlijke hulpbronnen en prachtige toeristische attracties, moet worden behouden omdat de millenniumgeneratie in de toekomst tot 2045 de belangrijkste actoren zal zijn in
Indonesische ontwikkeling.
 
"Liefde voor dit land moet in onze harten blijven geplant en ingeprent blijven, vooral onze jonge generatie. Persoonlijk dring ik erop aan en steun de programma's van de centrale en lokale overheden, het welzijn van Papoea's is het meest begripvolle van Papoea's. Laten we betrokken raken bij de opbouw hiervan door het aanmoedigen en ondersteunen van programma's van de centrale en lokale overheid", besloot hij.

BRON: https://sumut.antaranews.com/berita/484481/diskusi-formasu-dan-kammi-dob-step-konkrit-sejahterakan-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.