Breaking

De uitbreiding van Papoea vraagt om ratificatie van nieuwe autonome regio's en wordt verondersteld een positief effect te hebben




De regering en de DPR wordt gevraagd om onmiddellijk nieuwe autonome regionale wetten (DOB) in de drie Papua-provincies te ratificeren en te ondertekenen. In Papua wordt dit als gelijk beschouwd.

“Wij zien deze nieuwe autonome regio als een oplossing en strategie voor ontwikkeling in Papua. Dus daarmee komen we vandaag naar beneden om aan te dringen dat de wet binnen deze maand wordt aangenomen', zei Charles Kosay, het Papoea-forum voor inheemse studenten in het parlementscomplex, Senayan, Jakarta, dinsdag (7/6).

Hij zei dat er gebieden in de provincie Papua zijn die de problemen niet kunnen beheersen en de gemeenschapsdiensten niet goed kunnen bieden. Dit komt omdat sommige van deze districten nog steeds in geïsoleerde gebieden liggen.

Het probleem van gezondheids- en onderwijsfactoren is ook nog niet bereikt, de leraren of onderwijzend personeel evenals het medische team of medisch personeel hebben bepaalde gebieden niet kunnen bereiken omdat er geen wegenbouw is. Dit zou een factor zijn in de zwakte van de provinciale overheid.

"Dus deze uitbreiding zal helpen om deze geïsoleerde gebieden te ontsluiten", zei Charles.

Met de uitbreiding wordt gehoopt dat deze een positief effect zal hebben op inheemse Papoea's. Vanuit politiek oogpunt stelde de Bijzondere Autonomiewet gisteren in artikel 76 dat er een verplichting is om de openbare diensten te verbeteren en de rechten en waardigheid van inheemse Papua's vanuit economisch en politiek perspectief.

"Dus van twee provincies naar vijf van deze vijf, zullen de politieke rechten van Papoea's daarheen gaan zonder de partijlijn, omdat het al bindend is voor de Bijzondere Autonomiewet. Daar zal het welzijn van het Papoea-volk worden gezien", zei Charles.

Eerder verklaarde plaatsvervangend voorzitter van Commissie II Syamsurizal dat de opstelling van het wetsvoorstel werd uitgevoerd zonder herziening van wet nr. 45 van 1999 betreffende de oprichting van de provincie Central Irian Jaya, de provincie West Irian Jaya, het regentschap Paniai, het regentschap Mimika, het regentschap Puncak Jaya en Sorong-stad.

"Na een diepgaande studie door Commissie II blijkt dat de vorming van provincies enige tijd geleden is uitgevoerd, dus de wetten van de moederprovincies die werden uitgebreid, hoeven niet te worden gewijzigd", zei Syamsurizal in een plenaire vergadering. vergadering van het wetgevend orgaan (Baleg) DPR over de resultaten van het wetsvoorstel over de provincie Papoea, maandag (30/5).

Het besluit is genomen nadat Commissie II het wetsvoorstel tot oprichting van Papua, het wetsvoorstel tot oprichting van West Papua en het wetsvoorstel tot oprichting van Zuidwest Papua heeft beoordeeld. Volgens hem hoeft West-Papoea als de moederprovincie die zal worden verdeeld, de wetten niet herzien in het proces van de vorming van de provincie Zuidwest-Papoea.

"We stellen alleen voor om te komen tot harmonisatie, unanimiteit en consolidering van de opvatting dat er nog maar één provincie overblijft, namelijk het wetsvoorstel tot oprichting van de provincie Zuidwest-Papoea", concludeerde Syamsurizal.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.