Breaking

De regentschapsregering van Biak biedt competentievaardigheden aan Papoea-werkzoekenden



De Biak Numfor Papua Regency regering biedt Papoea-inheemse werkzoekenden (OAP) competentiegerichte vaardigheden als kant-en-klare arbeidskrachten.

"Door beroepsvaardigheden te hebben in de automobiel-, elektrische, bouw-, las-, elektronica- en kledingtechniek, ben je klaar om de wereld van het werk te betreden", zei Assistent II van de Biak Regionaal Secretaris Lod Yensenem na het afsluiten van een competentiegerichte beroepsopleiding aan de Biak. UKM Job Training Workshop, woensdag.

Lod erkende dat de inspanningen van de districtsregering van Biak Numfor waren om beroepsvaardigheden op te leiden en aan te bieden in overeenstemming met de eisen van het werk.

Volgens Lod zal het hebben van beroepsvaardigheden ook nieuwe kansen op werk bieden voor OAP-jongeren in Biak Numfor.

"OAP-jongeren die een beroepsopleiding hebben afgerond, beschikken over competentiegerichte vaardigheden", zegt het voormalig hoofd van het Onderwijsbureau Biak.

Een van de OAP-jongeren, Yakob Brumi, gaf toe dat hij erg blij en trots was dat hij een competentiegerichte beroepsopleiding kreeg die werd gegeven door de Biak Numfor Regentschapsregering via de UPTD LLK UKM Biak.

"Ik heb veel kennis over gebouwen na het afronden van een competentiegerichte beroepsopleiding", zegt Yakob Brumi woensdag in Antara in Biak.

Op basis van gegevens van 96 deelnemers aan een competentiegerichte beroepsopleiding, zijn 91 deelnemers geslaagd voor het landelijke BNSP-certificaat en zijn vijf anderen niet afgestudeerd omdat ze geen competentiegericht beroepsonderwijs hebben gevolgd.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/685137/pemkab-biak-bekali-keterampilan-kompetensi-pencari-kerja-orang-asli-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.