Breaking

De regent van RHP steunt 35 coöperaties



De centrale regering van het Mamberamo-district heeft via de dienst Coöperaties en MKB subsidies verstrekt aan coöperaties in het district.

De hulp werd afgelopen vrijdag (3/6) symbolisch overhandigd door de regent van Central Mamberamo Ricky Ham Pagawak (RHP) aan vertegenwoordigers van de coöperatie in de BKPLA Hall van Kobakma Mamberamo Tengah.

De hulp werd rechtstreeks bijgewoond door het management van de coöperatie, de Egyptische regionale secretaris Yikwa en het hoofd van de centrale Mamberamo-coöperatie en de MKB-dienst, Aruam Pagawak.

De regent van RHP zei dat de subsidie afkomstig was van speciale autonomiefondsen bedoeld voor coöperaties die worden beheerd door inheemse Papoea's.

“Er zijn 35 coöperaties die hulp hebben gekregen in vijf districten. Waar elke coöperatie hulp krijgt van honderd miljoen rupiah”, legt RHP uit in een persbericht dat Cenderawasih Pos zondag (5/6) heeft ontvangen.

De Regent van RHP vroeg de coöperaties die deze subsidie ontvingen om deze goed te beheren.

"Als elke coöperatie die hulp krijgt in staat is om fondsen goed te beheren zodat de coöperatie zich ontwikkelt, dan zal de overheid komend jaar nog meer hulp bieden", zei hij.

“Bij het ontwikkelen van een coöperatie is dat inderdaad best lastig. Maar de meeste coöperaties komen uit kerken, natuurlijk weet ik zeker dat de hulp goed beheerd kan worden. Zodat het het inkomen van mensen kan verhogen, zodat ze uit armoede en onderontwikkeling kunnen komen", voegde hij eraan toe.

De regent voor deze twee periodes vroeg het Bureau Coöperaties en MKB om mee te werken aan de begeleiding en begeleiding van deze coöperaties.

De Regent van RHP zei dat het toezicht en de bijstand werden uitgevoerd door het Departement van Coöperaties en KMO's, zodat coöperaties zich konden ontwikkelen en vooruitgaan.

"In het beheer kunnen coöperaties niet alleen draaien, er moet assistentie en toezicht zijn van de technische dienst", concludeerde hij.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.