Breaking

Biak Numfor Inheemse gemeenschapsinstelling ondersteunt de uitbreiding van provincies in Papua



De Indigenous Community Institution (LMA) van Biak Numfor Regency, Papua Province ondersteunt het plan van de centrale regering om de nieuwe autonome regio's (DOB) in Papua uit te breiden tot drie nieuwe provincies.

Het hoofd van de Biak Numfor LMA, David Rumansara, zei dat de inheemse bevolking van Saireri, vooral Biak Numfor, de nieuwe autonome regio's en speciale autonomie (Otsus) Volume II sterk steunen omdat de mensen welvaart willen.

"We steunen het omdat het de wens van de gemeenschap is dat ze welvaart willen", zei David Rumansara zaterdag (11/6) citerend mediaindonesia.com in Jakarta.

De steun komt niet alleen van de mensen in Biak Numfor, maar ook van de vijf regentschappen die deel uitmaken van het Saireri-gebruiksgebied, namelijk de regentschappen Supiori, Yapen, Waropen, Nabire en Biak Numfor.

"Mensen willen ook de uitbreiding van nieuwe districten in Saireri, namelijk Pulau Numfor Yapen Regency, Napa Swandiwe Biak Barat, dan Yapen Timur en Yabaru Regents, en ook van Waropen," zei David.

Ondertussen hoopt plaatsvervangend voorzitter van de Organisatie voor Cadreization en Lidmaatschap van de Biak Numfor LMA, Drs Marthinus Randongkir, dat degenen die overheidsprogramma's afwijzen, waaronder DOB en Otsus Volume II, helder moeten nadenken en het programma moeten accepteren.

"We hopen, laten we elkaar steunen, elkaar steunen bij de oprichting van een nieuwe provincie", aldus Marthinus.

“Vooral ook de uitbreiding in de Seireri-regio. Biak kan een stad worden en kan weer verschuiven naar uitbreiding op meerdere gebieden. We steunen de uitbreiding van de provincie Noord-Papoea van harte", aldus Marthinus.

Volgens hem zou de gemeenschap DOB en Otsus Volume II moeten steunen omdat de doelen goed zijn. "Het doel van de uitbreiding is om diensten dichter bij de gemeenschap te brengen, zodat mensen de bestaande ontwikkeling kunnen voelen. en voor het welzijn van de mensen", zei Marthinus verder.

BRON: https://www.odiyaiwuu.com/2022/06/12/institution-community-pemekaran-provinsi/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.